
Cukkinis recept: ez lett a szezon kedvence
Elkezdődött a cukkiniszezon, a kertek már tele vannak vele. Készíts te is isteni finomságot belőle. Mutatunk egy egyszerű és gyors receptet.
Nagyon egészséges a cukkini, lúgosít, karcsúsít, mivel 95 %-ban víz alkotja. Nagy forróságban kifejezetten ajánlott a fogyasztása, a szervezetet kiválóan hidratálja. Vitaminban és ásványi anyagokban is roppant gazdag, szuper antioxidáns forrás, magas a rostartalma is. Ha fogyókúrázol, akkor is bátran fogyaszthatod ezt a zöldséget. Mi most egy csodás ebéd receptjét mutatjuk meg. Ha megmaradt egy kevés a hétvégi bolognai szószból vagy a pörköltből, akkor nagyon gyorsan el is készítheted.
Cukkinis recept

Hozzávalók:
- 600 g cukkini
- 3 db tojás
- 6 ek. liszt
- só
- bors
- bolognai ragú, vagy maradék pörkölt
Így készítsd el:
- Mosd meg a cukkiniket, és reszeld le. Add hozzá a 3 db tojást, sózd, borsozd és add hozzá a lisztet is. Jól keverd össze.
- Egy jénait olajozz ki, tedd bele a massza felét, egyengesd el. Tedd bele a húsos tölteléket, de választhatsz zöldséges ragut is. Terítsd szét ezt is egyenletesen.
- Jöhet a tetejére a másik fele a cukkini masszának.
- 180 C fokon süsd 25-30 percen keresztül. Hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálalhatod is!
Jó étvágyat!
Tipp:
A tetejét megszórhatod sajttal, csodásan ráolvad, és isteni lesz az íze.






