RETRO RÁDIÓ

Ártatlan koktélok forró napokra

Ártatlan koktélok forró napokra
Létrehozva2022. 07. 14. 00:21

Nem csak megenni tudjuk a barackot, a dinnyét, az almát és a többi finom gyümölcsöt, hanem némi átalakítással meg is ihatjuk őket. Nincs is finomabb a nyári kánikulában, mint néhány pohár igazi ízeket rejtő házi készítésű gyümölcsital!

 

Dinnye koktél

Hozzávalók 4 adaghoz:

1 kg görögdinnye

1 evőkanál bodzaszörp

1 citrom vagy lime 

1 pohár víz

1 pohár jégkocka

Így készül:

Vágjuk le a dinnye héját, a gyümölcshúst kockázzuk fel, közben a kés hegyével piszkáljuk ki a magokat. A dinnyekockákat tegyük turmixképbe, adjuk hozzá a jég felét, a vizet, a szörpöt és a citrom levét majd turmixoljuk össze. Azonnal töltsük poharakba, jégkockával fogyasszuk. 

Dinnye
Fotó: pixabay.com

Ártatlan szederfröccs

Hozzávalók 4 adaghoz:

1 liter víz

2 citom vagy lime

6-8 evőkanál bodzaszörp

1 marék feketeszeder

Így készül:

A díszítéshez válasszunk ki 4 db szép szedret, a többit egy kanál segítségével passzírozzuk át teaszűrőn. A héj és mag nélküli levet töltsük vizeskancsóba - nem baj, ha kevés, nem kell sok! Adjuk hozzá a szörpöt, a citromok levét, keverjük össze és öntsük fel szódával vagy ásványvízzel. Buborékmentessel is nagyon finom! Töltsük fogpiszkálóval átszúrt szederrel díszített poharakba, biztos lenyűgözzük vele vendégeinket. Jégkockával kínáljuk!

Cukorkarima: 

A poharak tetejét dörgöljük be a már kifacsart citromok belsejével, majd merítsük kristálycukorba. Figyelem! Vízzel nem működik a trükk, mert lefolyik!
 

Bohó barack 

Ital

Hozzávalók 4 adaghoz

4 db sárgahúsú őszibarack

4 db nektarin

1 narancs (elmaradhat)

1 citrom

4-6 evőkanál barackszörp

2 pohár víz

2 pohár jég

1 ágacska menta

Így készül: 

Forrázuk le a barackokat, így könnyű lehúzni a héjukat. A gyümölcshúst válasszuk le a magról és tegyük turmixgépbe. Facsarjuk rá a narancsot, a citromot, adjuk hozzá a szörpöt, néhány mentalevelet, a vizet és a jég felét majd turmixoljuk össze. Fogyasszuk azonnal, jégkockákra öntve kínáljuk! 

+1 tanács:

A barackbólét csak közvetlenül fogyasztás előtt szabad elkészíteni, ne tároljuk hűtőben, mert a barack napsárga színe levegő hatására barnulni kezd. 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.