
Nem csak megenni tudjuk a barackot, a dinnyét, az almát és a többi finom gyümölcsöt, hanem némi átalakítással meg is ihatjuk őket. Nincs is finomabb a nyári kánikulában, mint néhány pohár igazi ízeket rejtő házi készítésű gyümölcsital!
Dinnye koktél
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 kg görögdinnye
1 evőkanál bodzaszörp
1 citrom vagy lime
1 pohár víz
1 pohár jégkocka
Így készül:
Vágjuk le a dinnye héját, a gyümölcshúst kockázzuk fel, közben a kés hegyével piszkáljuk ki a magokat. A dinnyekockákat tegyük turmixképbe, adjuk hozzá a jég felét, a vizet, a szörpöt és a citrom levét majd turmixoljuk össze. Azonnal töltsük poharakba, jégkockával fogyasszuk.

Ártatlan szederfröccs
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 liter víz
2 citom vagy lime
6-8 evőkanál bodzaszörp
1 marék feketeszeder
Így készül:
A díszítéshez válasszunk ki 4 db szép szedret, a többit egy kanál segítségével passzírozzuk át teaszűrőn. A héj és mag nélküli levet töltsük vizeskancsóba - nem baj, ha kevés, nem kell sok! Adjuk hozzá a szörpöt, a citromok levét, keverjük össze és öntsük fel szódával vagy ásványvízzel. Buborékmentessel is nagyon finom! Töltsük fogpiszkálóval átszúrt szederrel díszített poharakba, biztos lenyűgözzük vele vendégeinket. Jégkockával kínáljuk!
Cukorkarima:
A poharak tetejét dörgöljük be a már kifacsart citromok belsejével, majd merítsük kristálycukorba. Figyelem! Vízzel nem működik a trükk, mert lefolyik!
Bohó barack
Ital
Hozzávalók 4 adaghoz
4 db sárgahúsú őszibarack
4 db nektarin
1 narancs (elmaradhat)
1 citrom
4-6 evőkanál barackszörp
2 pohár víz
2 pohár jég
1 ágacska menta
Így készül:
Forrázuk le a barackokat, így könnyű lehúzni a héjukat. A gyümölcshúst válasszuk le a magról és tegyük turmixgépbe. Facsarjuk rá a narancsot, a citromot, adjuk hozzá a szörpöt, néhány mentalevelet, a vizet és a jég felét majd turmixoljuk össze. Fogyasszuk azonnal, jégkockákra öntve kínáljuk!
+1 tanács:
A barackbólét csak közvetlenül fogyasztás előtt szabad elkészíteni, ne tároljuk hűtőben, mert a barack napsárga színe levegő hatására barnulni kezd.




