Létrehozva: 2022.04.21.

Így tüntesd el a narancsbőrt gyorsan

Hiába ígérnek néhány hét alatt látványos eredményeket a narancsbőr elleni krémek és a kozmetikai szalonok legkülönfélébb kezelései, sajnos a valóságban az egyenetlen, göröngyös bőr a nők egyik legkitartóbb ellensége.

Mindegy, hogy sovány vagy telt alkatú, fiatal vagy idős vagy, a zsírpárnácskák kisebb-nagyobb mértékben biztosan ott dudorodnak a combodon, a fenekeden vagy a csípődön, és erről alig tehetsz, hiszen ilyen a nők bőrszerkezete: a zsírsejteket csak vékony, laza kötőszöveti réteg fedi. Igazán hatékonyan akkor tudsz a narancsbőrrel szembeszállni, ha sokat mozogsz, diétázol, sok folyadékot iszol, rendszeresen méregtelenítesz, vagyis mindent megteszel, hogy elősegítsd a szervezeted salaktalanítását. Ehhez a bőr vérellátását is rendszeresen élénkítened kell.

Íme három keringéspezsdítő praktika:

1. Jég és tűz

Egyszerű csodaszer a tusolóban: a váltózuhany
 

A hideg és a meleg váltakozása az egyik leghatékonyabb módszer a cellulit ellen. Ezt kozmetikusok is alkalmazzák a kezelések során, de nem feltétlenül kell hozzá szakember. A rendszeres szaunázás, különösen az infraszauna, és az azt követő hidegzuhany ugyanolyan vérfrissítő hatású, sőt ha szaunázni sem tudsz elmenni, akkor az otthoni váltózuhany is megteszi. Minden reggel és este alkalmazd a kritikus területeken legalább három-három percig, fél percenként váltakoztatva a hideg és meleg vizet. A hideg 10-15, a meleg 38 fokos legyen. Hideggel fejezd be, és a végén dörzsöld át a bőröd törölközővel. Ha kipirul a bőröd, azt jelenti, hogy jól csináltad, pezseg a véred.

2. Finoman és durván

Az érintés varázsa: a masszázs

Számos masszázsfajtát lehet bevetni a feszes bőrért, hiszen mindegyik beindítja a vérkeringést, és oxigénnel látja el a bőrt. A lipomasszázs, vagyis köpölyözés rövid távon rendkívül hatékony és látványos eredményt produkál, de csak szakember végezheti. Ezzel szemben a nyirokmasszázs fogásait egy-két alkalom során magad is ellesheted egy masszőrtől, hogy otthon hetente legalább kétszer alkalmazhasd. Ha nem riadsz vissza a durvaságtól, akkor a zsírtörő masszázs még inkább segítségedre lehet. Számíts rá, hogy ez fájdalmas, és másnapra be is lilulhat tőle a bőröd. Mindig a keringés irányába masszírozz, a combjaidat például térdtől felfelé!

 Masszírozós kellékek

 

Otthoni masszázshoz jó szolgálatot tehet néhány segédeszköz, mint például a masszírozó korong, a masszázskesztyű, a masszázskefe vagy a luffa szivacs. Ez utóbbiak a keringés fokozása és a szövetek feszesítése mellett az elhalt hámsejteket is eltávolítják, így még selymesebb lesz tőlük a bőröd.

 

3. Aromaterápia a zsírpárnák ellen

A masszázs tökéletesítői: az illóolajok


 

A bőr alatti szövetek vérellátását rengeteg gyógynövény olaja segíti. A rozmaring, a menta, a zsálya, a fahéj, a zsálya, a boróka vagy a grapefruit csak néhány példa a sok közül, amelyek a bőrbe hatolva áldásos hatást fejtenek ki. Az illóolajos meleg fürdő se rossz, de a masszírozással felvitt illóolajok még hatékonyabbak. Figyelj azonban arra, hogy ne higítatlan formában alkalmazd ezeket, hanem bázisolajba, például szőlőmag- vagy olívaolajba, esetleg testápolóba keverve, különben elégethetik a bőrödet Mivel stimuláló hatásuk van, tanácsos inkább reggel használni, mint este. 

Minél jobban csíp, annál jobban hat

Az erős paprika kivonata különösen jó fegyver a göröngyös bőr ellen. Keverj össze két evőkanál paprikaolajat hat evőkanál bázisolajjal, ezt dörzsöld kéthetente a kritikus testrészekre. Fóliába, fürdőlepedőbe csavarva, takaró alatt fél órát jó melegen tartva fejti ki igazán a hatását. Megizzadsz és kivörösödik a bőröd, de megéri.

 

Egy divatos titok: a harisnya

Egy jó minőségű gumiharisnya, különösen a direkt erre a célra kifejlesztett hullámszövésű, anticellulit, avagy kompressziós harisnyák mozgás közben masszírozzák a bőrt. A hatékonyságot növeli, ha edzéshez is felveszed, légáteresztő anyaga miatt ugyanis attól sem kell félned attól, hogy beleizzadsz. 
 

Való igaz, hogy a szép aranybarna bőrön kevésbé látszik a narancsbőr, a napozás igazából azonban csak ront a helyzeten. A sok UV-sugárzásnak kitett bőr ugyanis védtelenebbé válik a környezeti ártalmakkal szemben, elvékonyodik, és még kevésbé képes feszesen megtartani az alatta levő zsírt.

 

A koffein nem működik

 

Számtalan narancsbőr elleni kozmetikum tartalmaz koffeint, az ugyanis élénkíti a szövetek anyagcseréjét, stimulál és méregtelenít is. Vízhajtó hatása miatt valóban hatásos lehet az ödéma ellen, de azt egyelőre nem sikerült bizonyítani, hogy a krémezés során bejut-e a bőr mélyebb rétegeibe, ahol a zsír lerakódik. Így aztán az otthoni kávés pakolások hatása is kérdéses.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

borsonline.hu

Megszakad a szív: holtan találták meg az eltűnt, 4 gyermekes nyíregyházi édesanyát

hirtv.hu

Román katonák lepték el Nagyváradot

metropol.hu

Váratlan bejelentés érkezett: ez Azahriah mindhárom Puskás-koncertjét érinti

vg.hu

Széll Tamás helyett új séfet igazolt a Lidl

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Hatalmas felfedezés a világűr egy messzi pontján, a tudósok is alig hiszik el

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

ripost.hu

Akik nem ismernek félelmet: ez a 3 csillagjegy a legbátrabb mind közül

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!