8 hónapja

Hatalmas delfint fotóztak Heves megyében, a szántóföld közepén

Többen nem hittek a szemüknek az egyébként formás cet láttán. A delfin Gyöngyös külterületén egy kis tavacskába készül beugrani.

A delfin egész pontosan Gyöngyös mellett, a felszántott földön hever, palackorrával a közeli tavacska irányába bök, mintha éppen készülne beleugrani. Nem kicsi példányról van szó, persze nem is igazi delfinről, mint az alábbi képről ki is derül. 

Hatalmas delfin készül ugrani a Heves megyei szántóföld közepén. (Fotó: Holló Mariann)

 

A delfin valójában egy itt élő hobbifutó, Holló Mariann GPS-el rögzített futóútvonala. Mariann régóta foglalkozik "rajzolt útvonalas" futással, biciklizéssel, legnagyobb visszhangot elért rajzos sportteljesítménye a koronavírus járvány kitörése utáni futása volt. Akkor egy vakcina alakú futóútvonalat rögzített GPS-el. A mostani futásnak nem volt aktuális apropója. 

"A delfint igazából a közeli tó ihlette. Gondoltam, milyen menő lenne, ha egy delfin ugrana a tóba. Már többször is futottam ezen a szántóföldön itt, Gyöngyösön. Ez lett a 126. GPS-rajzom hat és fél év alatt. Mivel viszonylag rövid, csak 1,5 km-es a figura, így nehéz is volt lefutni, mert minél rövidebb egy „rajz” annál jobban láthatók a hibák" - magyarázza Mariann, akitől térkép verzióban is megkaptuk a Heves megyei delfin pozícióját. 

Térképen is jól látható, milyen hatalmas a delfin (Fotó: Holló Mariann)

"Egyébként összesen négyszer futottam végig a távot. Az első volt a próba, hiszen ritkán sikerül elsőre a választott alakzatot futás közben jól eltalálni. Másodikra már egész jól begyakoroltam az irányt, aztán még lefutottam kétszer, hogy legyen miből választani, melyik sikerül szebben. Ez azért is jó, mert ilyekor, mikor kimegyek úgymond „rajzolni” mozgok is. 

Az alakzatot a hobbifutó sportórája is rögzítette (Fotó: Holló Mariann)

Szóval szívesen futok vagy biciklizek le többször is egy ábrát, már csak a sport kedvéért is. De a legtöbb GPS-rajzom bringával készült, hiszen mégiscsak az az én profilom. Futni csak azokat szoktam, amiket nem lehet két keréken megvalósítani, mert a város utcái határt szabnak a lehetőségeknek. Ha alkalmas az időjárás és szabadnapos vagyok, sokszor előre „dolgozok”. Például már előre lefutottam az Anyák napi „rajzomat”, és pár napja bringáztam egy hatalmas, 16 km hosszú nyulat is Húsvétra" - árult el néhány kulisszatitkot Holló Mariann a következő hetekben esedékes rajzos sportteljesítményeiről. 

Várjuk az izgalmas futóútvonalakat!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!