tóth gabi
Az biztos, hogy az epres bodzaszörp a kora nyári hűsítők királynője és nem csak gyönyörű színe miatt. Kóstold meg: csupa illat, csupa zamat, minden korty belőle egy csoda!
A június nagy slágere kétségtelenül a bodzaszörp, mely a leggyorsabb módszer arra, hogy az ember egy pohár innivalóba sűrítse a kibontakozó nyár minden csodáját. A jól elkészített bodzaszörp illatos-citromos és épp annyira édes, mint amennyire az élettől is elvárható. Szódával felengedve, jégkockával az igazi, ám egy új ötlet tényleg csúcskategóriába emeli a nagy bodza klasszikust, éljen az epres bodzaszörp!
Az epres bodzaszörpöt épp úgy kell elkészíteni, mint a hagyományos verziót, csak éppen a bodzavirágok mellé fél kiló felszeletelt epret is kell adni az áztatási fázisban.
1. Forraljuk fel a vizet a cukorral és hagyjuk visszahűlni, adjuk hozzá citromsavat.
2. Közben vizsgáljuk át a bodzavirágot, a zöld részektől tisztítsuk meg. Semmiképp ne mossuk meg, mert akkor lejön róla az illatos virágpor! A virágfejeket rétegezzük üvegbe a felkarikázott citrommal és a felvágott eperrel.
3. Öntsük az epres virágokra a cukros-ciromsavas lét.
4. Minimum egy éjszakán át áztassuk a virágokat.
5. Az átszűrt epres bodzaszörpöt töltsük jól zárható üvegekbe, hűtőben 8-10 napig eláll.