tóth gabi
Nagyon egészséges és fantasztikusan ízletes ez a tavaszi zöldség! Kihagyhatatlan recepttel készültünk neked!
A spárga igazi tavaszi zöldség! Hamarosan kezdődik a szezonja, mely június közepéig tart. Rostokban, vitaminokban gazdag, kalória viszont alig található benne. Diétához, méregtelenítéshez, a haj, a bőr és a köröm szépségéhez is hozzájárul.
Színe alapján négy típussal találkozhatunk: fehér, lila, lilászöld és zöld. Magyarországon a fehér és a zöld a leggyakoribb fajták.
A spárgahajtás a legízletesebb része a zöldségnek. 95%-ban víz, de gazdag A-, C-, E, K- és B-vitaminokban. Tartalmaz folsavat, kalciumot, vasat, nátriumot, foszfort és káliumot is. Szára segíti a bélműködést, emésztést. Híres jótékony hatásáról, hiszen hat a vérkeringésre, és segít a méregtelenítésben is. Vízhajtó hatása a diétázóknak kedvez, a folsav pedig a kismamák kincse.
Spárga hollandi mártással, eperrel díszítve
díszítés
Jó étvágyat!