Megtaláltuk Fülöp herceg kedvenc autójának párját, Magyarországon van

Fülöp herceg imádta a sportos angol gépkocsikat, kedvence volt az Alvis TD21. A hercegi garázsban egyébként több Alvis is parkolt. Köztük egy gyönyörű egy TC108-as.

Fülöp herceg mindig is ízig-vérig brit úriemberként viselte szerepét II. Erzsébet mellett. S bár a királynő férjeként hatalommal ő maga nem rendelkezett, arra azért mindig adott, hogy nemzeti érzületét mindenféle módon kimutassa. Ragaszkodott például a brit gyártású autókhoz, kedvenc márkája pedig az Alvis volt. Nem meglepő, hogy sokan még csak nem is hallottak erről a típusról... A Coventry-ben alapított Alvis autógyár 1919-től 1965-ig működött és szolgálta ki a brit arisztokráciát legendásan szép kocsikkal. Fülöp herceg annyira rajongott a márkáért, hogy szám szerint 14 Alvis modellel is rendelkezett.

Fülöp herceg imádott Alvis TF21-e, ez volt az Alvis által piacra dobott utolsó modell. A kép 1964-ben készült, amikor Fülöp herceg épp lányával, Anna királyi hercegnével kocsikázik a Windsor Great Parkban. Károly herceg azért nem tartott velük, mert épp tüdőgyulladása volt.

 

Csakhogy II. Erzsébet ezt a flottát már túlméretezettnek találta, és racionalizálásra szólította fel a férjét. Így történt, hogy több autót eladásra hirdetett meg a brit királyi család, köztük egy 1957-ben készült Alvis TC108G-modellt. Minderről tudomást szerzett az akkor épp Amerikában élő magyar tudós, dr. Kaáli Nagy Géza professzor, aki fanatikus autógyűjtőként pontosan tisztában volt az eladásra kínált jármű eszmei értékével. Ebből a kétajtós, kézi váltós, négysebességes modellből annak idején mindössze 72 példányt gyártottak! A professzor úr pedig úgy döntött, hogy mindenképp vásárol egy ilyen típusú gépkocsit gyűjteménye részére.

Fülöp herceg kedvenc márkája, a legendás Alvis dr. Kaáli Nagy Géza professzor úr jóvoltából magyar tulajdonba került. Ez az elegáns szürkéskék példány TC108-as modell. Fotó: Ripost

Miután a Kaáli Intézetet alapító professzor úr sok-sok év után hazaköltözött, parádés autógyűjteményét is elhozatta a tengerentúlról – köztük a gyönyörű, kétajtós, sportos vonalvezetésű Alvis TC108G-t is.

Fotó: Ripost

Veterán autógyűjteménye számára Dörgicsén építtetett múzeumot Kaáli professzor úr, a legendás Alvis a gyűjtemény kiállított darabja lett.

Innen lehet mindenki számára ismerős az autó tulajdonosa

A világszerte elismert Kaáli Intézetet, édesapja emléke előtt tisztelegve, 1992-ben alapította Steven G. Kaáli, az Amerikai Egyesült Államokból hazatelepült magyar származású orvosprofesszor. Az Intézet lombikbébi kezeléseinek eredményeként az elmúlt 25 évben több, mint 25.000 egészséges kisbaba láthatta meg a napvilágot. A Kaáli Intézet tapasztalata és nemzetközi mércével mérve is kiemelkedő eredményessége ideális megoldást jelenthet annak a több tízezer magyar párnak, akik hiába várják, hogy gyermekük természetes úton végre megfoganjon, és világra jöjjön.

A doktor úr fantasztikus autógyűjteményéről külön cikkben számolunk be, és már előre jelezzük, hogy rengeteg további érdekesség derül majd ki a Káli Autó-Motor Múzeumban parkoló csodálatos járművek kapcsán.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az Európai Parlament a nyílt társadalom hálózatával karöltve fosztaná meg Magyarországot az uniós forrásoktól

origo.hu

Ez az a film, amelynek a forgatásán Bruce Willis súlyos fejsérülést szenvedett és ami miatt gyógyíthatatlan beteg

borsonline.hu

Borzalmas baleset történt, kiskutyájával halt szörnyet egy férfi Borsod megyében

mandiner.hu

Az Európai Parlament az atomenergiát és a földgázt is fenntartható energiaforrásnak minősítette

ripost.hu

Komplikáció lépett fel a szülőszobán: Megszólalt az Exatlon sztárja

mandiner.hu

Százmilliárd forintos kártérítést kap a MOL

origo.hu

Szinte minden magyar sztár levetkőzött - de ki a legvadítóbb? Szavazzon!

life.hu

Cikluszavar: ilyenkor kell orvoshoz fordulni

ripost.hu

Így készül a magyar paprikabomba, ezzel kihúzod az egész telet

További cikkek

ÉLETMÓDI

Szerencse és boldogság vár erre a 3 csillagjegyre júliusban

ÉLETMÓDI

A szülők nagy dilemmája: tanuljon-e a gyerek a nyári szünetben?

ÉLETMÓDI

Tedd tepsibe a sárgabarackot, eszméletlen, ami történni fog

ÉLETMÓDI

Életmentő receptek, ha annyi cukkinid termett, hogy nem tudod hova tenni

ÉLETMÓDI

Így készül a magyar paprikabomba, ezzel kihúzod az egész telet

ÉLETMÓDI

Azonnal cselekedj, ha ezt látod a paradicsom alján

ÉLETMÓDI

Ezt soha ne hagyjuk otthon, ha nyaralni megyünk

ÉLETMÓDI

Megérkezett végre a keddi horoszkóp, ezeknek a csillagjegyeknek nehéz napja lesz