RETRO RÁDIÓ

Párizsipörkölt, rakott burgonya, zöldbabfőzelék – neked feltűnt, hogy a Szomszédokban mindig ettek?

Párizsipörkölt, rakott burgonya, zöldbabfőzelék – neked feltűnt, hogy a Szomszédokban mindig ettek?
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2020. 09. 05. 12:00

A Janka nénit megformáló Pásztor Erzsi és János bőrébe bújt Trokán Péter is szívesen emlékszik vissza a forgatásokra.

Párizsipörkölt, rakott burgonya, zöldbabfőzelék. Csak néhány ételféleség azok közül, amelyeket a Szomszédok hősei nap mint nap fogyasztottak.

Fotó: Youtube

A Pásztor Erzsi által alakított Janka néni gyakran toppant be Vágásiékhoz vacsoraidőben, és olyankor gátlástalanul elette az ételeket a család elől. Egyszer a zöldbabfőzelékre gúnyos megjegyzést tett, miszerint „nem valami főúri étel”, de ettől persze szinte még ki is nyalta a tányért. A történet szerint egyébként Janka is gyakran főzött, igaz, csupán szó volt róla, őt nemigen mutatták a fazék mögött.

„Otthon rendszeresen főzök, van, hogy több napra egyszerre” – mondta a Borsnak a Kossuth-díjas színésznő, és elárulta: tudja, hogy sokan csodálkoznak rajta, de ő bizony borsosan és kovászos uborkával eszi a grízes tésztát.

A Szomszédok erdésze, János gyakran evett vadpörköltet. Trokán Péter elárulta, bizony sokszor valóban el is készítették az ételt, igaz, nem a színészek, hanem a stáb egyik fontos tagja, Lénárt Mari ruhatáros.

A teleregényben elfogyasztott ételeket és az elkészítésüket a Borsnak mesterszakácsok mutatták meg, a receptekért kattints ide.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.