tóth gabi
Ennél egyszerűbb, gyorsabb és finomabb desszert nincs.
Ki ne szeretné a jégkrémet? Melyikünknek ne esne jól a nyári melegben egy könnyű, finom és hűsítő desszert, ami nem telít el, nem is hizlal, ráadásul mindezeken felül még kifejezetten olcsó is?
Ha szeretnél egy rendkívül egyszerűen elkészíthető finomságot készíteni a családnak, akkor ez lesz a te tuti recepted. Egyedül két dologra kell csak odafigyelned: villámgyorsan elfogy majd, és érdemes időben elkészítened, hogy valóban legyen ideje megdermedni a mélyhűtőben.
Adagonként kell majd porcióznod a fridzsiderbe ezt az finomságot, ezért jó, ha előveszed a műanyag, pálcikás jégkrém formáidat. Amennyiben nincsen otthon ilyesmid, semmi gond: tökéletes megoldást nyújt néhány műanyag pohár, melybe egy-egy spatulát, vagy akár kiskanalat raksz majd.
Vegyél elő két pohárnyi natúr, görög joghurtot, melynek krémes állaga adja a jégkrémes nyalóka alapját. Keverj a joghurtba mézet és friss gyümölcsöt. Ha még édesebb ízre vágysz, akkor a gyümölcsöt főzd fel cukros vízben, úgy keverd az alapba. Sőt, akár lekvárt is használhatsz hozzá, azzal is tökéletes lesz az eredmény.
Méz híján nyugodtan használhatsz sűrített tejet is, viszont semmiképp ne mondj le a vaníliáról, mert különösen finommá teszi, ha azzal is megbolondítod.
Más dolgod nem is maradt, mint jól összekeverni egymással mindezt, ezután pedig kanállal adagolni.
Ha mindezzel elkészültél, akkor tedd a mélyhűtőbe néhány órára a desszertedet. Sűrű állaga miatt érdemes 3-4 órával kalkulálnod, amíg tényleg megdermed majd. Ezután viszont néhány perc alatt el is fog tűnni mindez, mert szempillantás alatt rabjává válik majd a család.