Létrehozva: 2020.08.10.

Így spórolj a ruhavásárlásnál!

A ruhavásárlás nem kis része a családi és egyéni költségvetésnek. De van néhány jól bevált módszer, amelyekkel könnyedén spórolhatunk ruhavásárlásnál. Hogyan? Olvass tovább, tőlünk megtudhatod. (X)

Szerző RIPOST

1. Vásárolj kevesebb darabot

Mindenki számára ismerős a helyzet. A boltban böngészve biztosan találunk olyan ruhadarabot, amelyet semmiképpen sem szeretnénk otthagyni. Tényleg kihagyhatatlan? Az impulzív vásárlás nem éppen az a vásárlási forma, amely segít a spórolásban. Ezért, ha meg is tetszik egy-egy ruhadarab, próbáld fel, de otthon gondold át még egyszer, biztosan szükséged lesz-e rá. És persze alaposan nézd át a szekrényed, nem található-e benne 5 másik nagyon hasonló. Semmi pánik, a boltban meglátott ruha nem szalad el. Ha mégis más gyorsabb lett volna, akkor azt a ruhát nem neked szánta a sors. Meglátod, hogy ezzel a módszerrel nagyon hatékonyan csökkentheted a kiadásaidat.

2. Vásárolj minőséget

Persze, időről-időre mindenképp vásárolnunk kell. Meg kell jelennünk a munkahelyünkön, egy bulin, vagy csak így szerzünk örömet magunknak egy-egy ruha megvásárlásával. Ha pedig már vásárlásra adod a fejed, akkor vásárolj igazán jó minőségű ruhát. Lehet elsőre úgy tűnhet, sokkal többet költesz így, de nem kell, hogy ez így legyen. Lehet, a minőségi ruhadarabok valamivel drágábbak, de sokkal tovább kibírják. Sőt, nem is biztos, hogy annyira sokba kerülnek, pláne, ha megvárod a szezonális kiárusításokat, vagy találsz néhány szuper kedvezményt.

3. Jó időzítés

Természetesen mindenki akkor vásárol, ha valami hiányzik a ruhatárából – általában nem veszünk nyáron télikabátot. De azért nem árt, ha eszünkbe jut, hogy a szezonon kívül vásárolt ruhadarabok bizony jóval olcsóbbak. Tehát, ha már télikabátról volt szó, szerezd be a neked tetsző darabot olcsóbban januárban az újévi kiárusítás során. Még úgy is viselni fogod 2-3 hónapig biztosan, és jó esetben a következő téli szezont is biztosan kibírja.

A mi tippünk: Ha nem tudod, hol kezdd el a vásárlást, akkor ajánljuk figyelmedbe az About you webáruház kínálatát. Itt több, mint 300 márka vár és rengeteg outfit inspiráció, valamint az About you kuponok, amelyek által sokkal olcsóbban vásárolhatsz.

4. Légy hűséges

Ha van kedvenc webshopod, ahol mindig tudsz vásárolni, akkor érdemes regisztrálni a törzsvásárlói klubjába is, természetesen, ha van rá lehetőség. Egyes törzsvásárlói rendszerek rengeteg előnyt kínálnak – értesítenek az újdonságokról, az épp aktuális akciókról, ingyenes szállításról és akár az egyes termékekre, termékcsoportokra vonatkozó kedvezményekről.

5. Használd a kedvezménykuponokat

Abban az esetben, ha szívesen vásárolsz az interneten, akkor a kedvezménykuponok vagy kuponkódok a legjobb formái a spórolásnak. De hol találhatók ilyen kuponok? A válasz nagyon egyszerű. Látogass el a Kuplio.hu oldalra, és válassz egyet a divatcikkekre vonatkozó kedvezménykuponokból. A kuponok kínálata folyton frissül és változik, de biztosan találsz olyat, ami tényleg tetszik. A legjobb persze, hogy nem kell lemondanod a kedvenc márkáidról.

A mi tippünk: Ha a ruhák mellett olyan kiegészítőkre is vágysz, mint egy menő napszemüveg, akkor látogass el az Alensa.hu webáruházba. Kiváló minőségben kaphatók a legnagyobb márkák is, ráadásul az Alensa kupon által olcsóbban.

6. Vigyázz a ruháidra

Ha már megvetted a ruhákat, törődj is velük. A megvásárolt ruhadarabokat tárold megfelelően. A legjobb például, ha a szezonális darabokat vákuumos csomagolásban tárolod. A célszerű ruhaápoláshoz tartozik a kímélő mosás és vasalás is. Ha megfelelően gondoskodsz a ruháidról, meglátod, sokkal hosszabb ideig kibírják majd.

Szerző RIPOST

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hatalmas tengeri szörny vetődött partra Angliában

origo.hu

Kétségbeesetten próbálja eltüntetni Magyar Péter a Bajnai Gordonhoz vezető nyomokat

ripost.hu

Nem bírt magával Lőw Zsolt, ő tette helyre a Bayern BL-hősét

hirtv.hu

Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

origo.hu

Brutálisan kiraboltak több luxusüzletet BudapestenBrutálisan kiraboltak több luxusüzletet Budapesten

mindmegette.hu

Ha ilyen gyógyszert vettél, nehogy beszedd, azonnal vidd vissza!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban