Videó: tényleg működnek a házi trükkök fogkrémmel?

Nézd meg a videónkat, és látni fogod az eredményt.

Az interneten hemzsegnek a különféle háztartási tippek és praktikák. Ezekből kiderül, hogy mennyi fantasztikus dologra képes például egy szelet citrom, egy kanál ecet, vagy akár némi fogkrém. Kíváncsiak voltunk rá, hogy vajon tényleg működnek-e a gyakorlatban ezek a praktikák. Sorozatunk első részeként annak jártunk utána, mi mindent tud a fogkrém. És kipróbáltuk a neten legnépszerűbb ötleteket.

Körmök

Ha csillogó körmökre vágysz, akkor állítólag nincs mást tenned, mint egy használt fogkefe segítségével fogkrémmel dörzsölnöd át körmeid. Mi is így tettünk. De sajnos hiába dörzsöltük, hiába sikáltuk, semmilyen hatást nem láttunk. A kezelt köröm éppen olyan maradt, mint amilyen előtte volt...

 

Ékszerek

A fénytelenné, piszkossá vált ezüstékszert a legenda szerint elegendő átdörzsölni fogkrémmel, majd tiszta vízzel leöblíteni és egy puha ronggyal áttörölni, és ahhoz, hogy újjászülessen. Alig néhány perces a művelet, és lám, tényleg működik! Nagyszerű és mutatós a végeredmény, melyet kapsz!

Fehér tornacipő

Szintén nincs szükséged másra, mint fogkefére és fogkrémre. Ezzel vedd kezelésbe a megszürkült, fehér lábbelit. Ha így teszel, akkor valóban meglepően látványos hatásra számíthatsz. Sikálj, öblíts és törölj – ezután pedig nincs más teendőd, mint örömmel viselned az újjászületett kedvenced.

Falak

Nagy népszerűségnek örvend a neten ez a trükk. Fogpiszkáló, vagy más, pálcika jellegű tárggyal applikáld bele a szög által hagyott lyukba a fogkrémet, majd az instrukciók szerint töröld át egy ronggyal, és már kész is. Már eleve az is fontos információ, hogy mindez csak és kizárólag fehér falon működik a színhatások miatt. A rosszabb hír pedig, hogy a leírt útmutatás alapján semmi értelme nem volt az attrakciónak...

Kárpit

Az egyik legmenőbb tipp, hogy a fogkrém segítségével gond nélkül eltüntetheted kanapéd vagy foteled kárpitjáról a foltot. Kend be, sikáld, öblítsd, szárítsd és kész. Sajnos a valóságban rettenetes eredmény született. A folt megmaradt, a fogkrém ugyanakkor fehér peremet hagyott körülötte, míg az öblítés nyomai újabb körvonallal súlyosbították a helyzetet. Levehető huzat esetén semmi gond, a mosógép megoldja a bajt, mint ahogyan végül esetünkben is tette. Más esetben viszont sajnos jobb, ha nem ezzel a módszerrel kísérletezel.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!