Létrehozva: 2020.03.03.

Ötven séf, ötven történet a 10. Electrolux Gourmet Fesztiválon

Május 21. és 24. között az ország legjobb fővárosi és vidéki éttermei, cukrászdái, borászatai, bárjai sorakoznak fel a 10. Electrolux Gourmet Fesztiválon, a már megszokott helyszínen, a Millenárison, a korábbinál is nagyobb területen. Idén az “örökség” jegyében ötven séf, az ország legismertebb szakemberei készítik el a számukra legkedvesebb ételeket a hazai gasztrokultúra legkedveltebb rendezvényén, az Electrolux Gourmet Fesztiválon.

A korábbi évek étel- és alapanyag-tematikái után idén a szervezők egy kulcsszót, az “örökséget” választották a fesztivál központi témájának, azzal a céllal, hogy az emblematikus fogásaik mellett a kiállító éttermek séfjei személyes ízeket, ételeket, izgalmas történeteket vegyenek majd elő. “Úgy gondoltuk, hogy a jubileumi év jó alkalom arra, hogy a kiállító éttermek séfjei saját történeteikkel is gazdagítsák a fesztivált. Az idei témával az ő emlékeikre, szakmai örökségükre koncentrálunk. Reményeim szerint ez minden eddiginél sokszínűbb és különlegesebb fesztiválmenüt eredményez, amely a nagyközönség számára is új élményeket jelent majd” – tette hozzá Nemes Richárd, a rendezvény főszervezője.

2020-ban már tizedik alkalommal rendezik meg a Gourmet Fesztivált. “Tíz éve azzal a céllal vettük át és újítottuk meg a korábban Budai Gourmet néven elindult fesztivált, hogy minél teljesebb képet adjunk a minőségi gasztronómia látványosan fejlődő világáról. Az elképzelésünk az volt, hogy elérhetőbbé tesszük, közelebb hozzuk a fogyasztókhoz a „gasztroforradalom” éllovasait, azáltal, hogy végre egy helyen megkóstolhatjuk Magyarország legjobb konyháit. Aztán évről évre igyekeztünk mindig tovább fejleszteni a rendezvényt, ennek érdekében például folyamatosan bővítettük a résztvevők körét. Mindig meghívtuk az újonnan nyitó csúcséttermeket is, de megpróbáltunk nem csupán éttermekben gondolkodni, így a látogató megtalálhatja nálunk például a legjobb borászatokat, pálinkafőzdéket és cukrászatokat is. Gyakorlatilag mára a Gourmet Fesztivál egy teljes körképet tud nyújtani a hazai gasztrokultúráról”- mondta el Gerendai Károly.

Az idei Gourmet-n a séfek szinte együtt töltik a fesztivál négy napját az igényes gasztronómia több tízezer rajongójával, és az éttermeikből és tévéműsorokból ismert ikonok közül a színpadon is bemutatót tartanak olyan sztárok, mint Rácz Jenő, Wolf András, Mizsei János, Bíró Lajos, és az Anyukám mondta éttermet jegyző Dudás testvérek.

A színpadon ezúttal is Mautner Zsófi és Jókuti András lesznek a házigazdák, akik többek között olyan ínyenceket is vendégül látnak, mint Dragomán György író, Hajós András énekes, humorista, Pásztor Anna előadóművész és Sváby András műsorvezető, producer. A bemutatókon túl workshopok és gyerekfoglalkozások is helyet kapnak a programban, a felnőtteket pedig egy izgalmas új, szabadtéri helyszín, a Tűzhely várja majd, eddig nem tapasztalt közösségi élménnyel.

A Gourmet-nak otthont adó Millenáris, az egykori Ganz-telep helyén, igazi kultúrtörténeti örökség, ami idén megújult külsővel és tartalommal várja majd a fesztivál vendégeit. A teljesen új, 2,5 hektáros parkrésszel, függőhíddal, tóval gazdagodott Millenárison a pihenni és feltöltődni vágyók is megtalálhatják a számításukat, hiszen a kibővített multifunkcionális térben folyamatosan programokkal, előadásokkal várják az érdeklődőket.

Az Electrolux hatodik éve kiemelt támogatója és résztvevője a fesztiválnak, ám idén újabb szintre lép az együttműködés, immár névadó szponzorként jelenik meg az Electrolux a rangos hazai gasztroeseményen.

A beépíthető termékek és a konyhai készülékek a kezdetektől fontos szerepet töltöttek be a kínálatunkban és a kommunikációnkban egyaránt. Az Electrolux elsőként jelent meg gőzsütőkkel és még számos új technológiával a háztartási készülék piacon. Hiszünk abban, hogy a Gourmet Fesztiválra kilátogatók a mindennapjaikban is fontosnak tartják a minőségi gasztronómiát, a fenntartható étkezést, ezért idéntől már nem csak a színpadon, az Electrolux- pavilonban és a Workshop-okon találkozhatnak a márkával, hanem egy átfogóbb jelenléttel szeretnénk őket megszólítani“ – mondta Medveczki Erika, az Electrolux marketing vezetője.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Krumpliszsákként dőlt el a brutálisan fejberúgott focista - videó

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

magyarnemzet.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

ripost.hu

Gyászol a Magyar Közút: "Már indultak volna, amikor megtörtént a tragédia"

hirtv.hu

Háború Ukrajnában és Izraelben – Egyedül Ukrajna nem ítélte el az oroszországi vérengzést

origo.hu

Megható sorokkal üzent a barátjának Tóth Gabi

mindmegette.hu

Káoszt hozhat a húsvét a boltokban: a Lidl, az Aldi és a Penny nyitvatartása is érintett

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

ripost.hu

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban

ÉLETMÓDI

Még reggel is az álmod hatása alatt vagy? Ez történhetett!

ÉLETMÓDI

Rámenős és domináns - 4 csillagjegy, akikkel szemben esélyed sincs!

ÉLETMÓDI

Bárkire lecsaphat a titokzatos Hashimoto-kór. Ezekre a jelekre figyelj!