Létrehozva: 2020.03.20.

Ezekben a „sportágakban” nyerésre állnak a nők

Kiderült az igazság: ebben jobbak a nők, mint a férfiak Miben jobbak a nők? Nos, biztosan nem szkanderben. A fizikai erőfölényt meghagyták a férfiaknak. Ám ezen kívül számos területen kerülhetnek a hölgyek kicsit fölénybe! 12 „sportágat” gyűjtöttünk össze.

  • Párhuzamos tevékenység
  • Általános megfigyelés, hogy a nők számára nem okoz problémát egyszerre több különböző dologra koncentrálni. Egy nő, miközben főz, szemmel tartja a kisebb gyereket, a nagyobbnak segít a leckeírásban, közben több telefont is lebonyolít, felvázolja a következő napját, sőt megtervezi a hétvégi menüt is. Erre a férfiak képtelenek. Ők mélységében foglalkoznak egyetlen problémával, és egy feladaton kívül másikra már csak nagyon nehezen tudnak koncentrálni.

  • Állásinterjú
  • Sokan úgy gondolják, hogy a férfiak a fölényes higgadtságukkal, a kötelező, de visszafogottan lehengerlő magabiztosságukkal legyőzhetetlenek az ilyen megmérettetésekben. Pedig egyáltalán nem így van! A nők talán sebezhetőbbnek tűnnek, amikor kikérdezések kereszttüzén kell átesniük. Mégis ők azok, akik jobban tűrik a stresszt az ilyen direkt helyzetekben. A férfiak óvakodnak tőle, hogy őket valaha is szorongáson kapják. Tévét néznek a nagy nap előtt, titkolják, hogy aggódnának, izgulnának. Ez később rontja a teljesítményüket. A nők ezzel szemben, felelősségteljesen vállalva magukat, előrelátóan cselekednek. Barátnőikkel, rokonokkal gyakorolják a tervezett viselkedésüket, a megtervezett bemutatkozó szöveg legszimpatikusabbnak szánt előadását. Ezzel gyakorlati módon alkalmazkodnak a helyzethez.

  • Együttérzés
  • Különös kísérlet zajlott nemrég: Azt vizsgálták, hogy mennyire hat a nemekre, ha valaki ásít a társaságukban. Az eredmény: A nők sokkal nagyobb számban kezdtek ásítozni, mint a férfiak. Több van e tény mögött, mint sejtenénk. Ez a kísérlet azt is bizonyítja, hogy a nők jobban figyelnek a másik arckifejezésére, a hangulatok, érzelmek fizikai jeleire. Különösen a kapcsolatokban a „gyengébb” nem intenzívebben kerül társa pillanatnyi érzelmeinek hatása alá.

  • Sikeres üzleti tevékenység
  • A felmérések szerint a vállalkozások élén gyakrabban áll férfi, mint nő. Mégis azok az üzleti birodalmak, ahol a vezetőségben többségben vannak a nők, nagyobb számban hoznak olyan döntéseket, melyek az alkalmazottak számára is kedvező kimenetelűek. Nem csak azért érdemes nőket bevonni a legfelsőbb szintű vezetésbe, mert ez trendi, hanem azért is, mert ez általánosan hoz jobb eredményt mind a vállalat anyagi haszna, mind az ott tapasztalt kellemes hangulat szempontjából.

    5. A veszélyes helyzetek kezelése

    Nahát – a nők jobban kezelnék a veszélyes helyzeteket, mint a férfiak? Lehet, hogy ez a férfiak nagy többségét meglepi, de ez még nem jelenti azt, hogy nem igaz. A tudományos kutatások bebizonyították, hogy a nők sokkal kisebb valószínűséggel válnak autóbaleset vagy valamilyen munkahelyi baleset részeseivé.

    6. Oktatás

    Tudta, hogy több nő ér el magasabb tudományos fokozatot, mint például bachelor, master és Ph.D. fokozatokat? A nők átlagosan hamarabb fejezik be a tanulmányaikat, mint a férfiak. És mivel a tanulás jelenti az emberiség jövőjét, igaz ez a nőkre is, ugye?

    7. Hosszú élet

    A legtöbb férfi még ma is úgy gondolja, hogy ők az uralkodó nem a földön, ám a statisztikák ennek az ellenkezőjét mutatják. Egyesekből az derül ki, hogy a világon maga az élet a legfontosabb, a nők pedig határozottan tovább élnek, mint a férfiak. A kutatások szerint a nők átlagosan öt évvel tovább élnek, de ez még nem minden! A 100 éves életkort megért emberek nagy többsége, 85%-a nő!

    8. Befektetések

    Mivel az üzleti világot többnyire férfiak irányítják, ez a hír most megkongathatja a vészharangot a vállalkozók számára, hogy elkezdjék a nőket is előtérbe helyezni. Tudta, hogy egy nemrégiben megjelent kutatás szerint a nők jobban fektetik be a pénzt, mint a férfiak? A nők portfóliója átlagosan 18%-os hasznot hoz a befektetéseik után, míg a férfiaké csak 11%-ot. A számok igazán magukért beszélnek, nemde?

    9. Az immunrendszer

    Úgy hisszük, hogy a férfiak fizikailag erősebbek, ugye? Mit szólna hozzá, ha azt állítanánk, hogy a nők immunrendszere átlagosan sokkal erősebb, mint a férfiaké? Ez a szervezetükben lévő ösztrogénnek köszönhető, mivel az ösztrogén segít felvenni a harcot a mindenféle fertőzésekkel szemben.

    10. Irányítás

    Nemrégiben lefolytatott szakértői kutatásokból az derült ki, hogy a nők jobb vezetők, mint a férfiak. Hogy miért? Mert ezek a nehéz idők különleges vezetőket kívánnak – olyan vezetőket, akik képesek egyszerre többféle dologra figyelni, kihozni az alkalmazottaikból a bennük rejlő szenvedélyt, és rá tudják venni az együtt dolgozókat arra, hogy egy irányban haladjanak.

    11. Munka

    Igaz – egyes statisztikák szerint bizonyos munkahelyi helyzetekben a nők sokkal jobbak a férfiaknál. A kutatások kimutatták, hogy a nők általában sokkal jobban teljesítenek az állásinterjúkon, ráadásul kisebb a valószínűsége annak, hogy elveszítik a már megszerzett állást. Nagyon fontos képesség modern korunkban …

    12. Evolúció

    Hosszú idő óta tudjuk, hogy a nők a szebbik nem. A legújabb kutatások azonban azt is bebizonyították, hogy a nők az evolúció során egyre szebbek lesznek, míg a férfiak általában ugyanolyanok maradnak. Tudták, hogy a szép emberek első gyereke nagyobb valószínűséggel lesz lány? Ez szép nők nemzedékeinek sorát jelenti …

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Egyre nagyobb a pánik az európai fővárosokban az orosz-ukrán háború miatt

    origo.hu

    Brutális támadásra készülnek az oroszok

    mindmegette.hu

    Gyors és pénztárcabarát menü a május 1-jei ünnepnapra

    mandiner.hu

    Felmérte a Medián: irgalmatlanul bedarálta az ellenzéket Magyar Péter pártja

    metropol.hu

    Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

    hirtv.hu

    Háború Ukrajnában és Izraelben: Még nagyobb sebességre kapcsolt az ukrán kényszersorozás + videó

    origo.hu

    Dundikát sokkolta Hugh Hefner legendás villája

    astronet.hu

    Napi horoszkóp 2024. április 30.: A Szűz jól teljesít, az Ikrek megkönnyebbül kedden

    ripost.hu

    „Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

    videa.hu

    Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

    ripost.hu

    „Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    ÉLETMÓDI

    Igazi rekord! 53 kilót fogyott Dorottya! Ez a titkos módszere!

    ÉLETMÓDI

    Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

    ÉLETMÓDI

    Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

    ÉLETMÓDI

    Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

    ÉLETMÓDI

    Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

    ÉLETMÓDI

    360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

    ÉLETMÓDI

    Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

    ÉLETMÓDI

    Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!