Létrehozva: 2019.11.10.

Így szeresd a kutyád!

10 dolog, hogy mutasd meg négylábú kedvencednek, hogy fontos számodra.

A kutyák határtalan és mindent elsöprő szeretetét minden gazdinak viszonoznia kell. Azt, hogy hogyan tesszük ezt, nem mindegy. Rendben van, hogy simogatjuk szőrös barátunkat, de ennél valamivel többre van szüksége, hogy felelősséggel elmondhassuk, hogy igazi, kutyaszerető és gondos gazdái vagyunk.
  1. Vidd el a kutyád sétálni! Akármennyire is kevés az időd, legalább naponta egyszer legyen saját sétája, ahol kedvére nézelődhet, szimatolhat. Hagyj neki időt, hogy felfedezze a világot. Kényelmes letudni az edzést és a kutyasétáltatást is egyszerre, de ez kevés számára, kellenek a napi ingerek, hogy tökéletes legyen a sétája.
  1. Főzz neki valami finomat! Néha kényeztesd és főzz neki valamit, amit nagyon szeret. Válassz olyan húst, amelynek fehérjéjére nem érzékeny és nagyon szereti! Tálald rizzsel, répával, de ne használj fűszereket, felesleges számára és felejtsd el a hagymát is! Értékelni fogja a különleges fogást.
  2. Tartsd kézben a kontrollt! Ne legyél olyan gazdi, aki a szélsőségek embere a kutyanevelésben. Ne engedd szabadjára kedvencedet, de felesleges extrém módon fegyelmezned őt. Az engedelmesség fontos része a kutya-ember kapcsolatnak, de nem szabad, hogy a tulajdonos egójáról szóljon az egész. Próbálj egyensúlyt tartani, hogy mindig élvezzétek az együtt töltött időt!
  1. Tedd érdekessé a mindennapjait! A négylábú barátaid ragaszkodnak a rituálékhoz, a megszokott dolgokhoz és vannak kedvenc helyeik is. Próbáld ezeket a helyeket még kényelmesebbé, még hívogatóbbá változtatni számukra! Természetesen nem kell ezért az egész lakásod vagy házad kutyapalotává változtatnod.
  2. Hagyd, hogy ismerkedjen! A napi többszöri sétáltatás sem helyettesíti azt a különleges mókát, mikor kapcsolatba léphet másik kutyákkal. A kedvenced falkaállat, így általában szeret találkozni, ismerkedni fajtársaikkal és köteléket kialakítani. Számos kutyafuttató van, ahol a rosszcsontok kirohangálhatják magukat. Egy-egy barátkozás előtt mindig győződj meg arról, hogy a másik kutyus is barátságos!
  1. Légy tisztában fajtájának jellemzőivel és szükségleteivel! A manapság nagyon divatos fajtatiszta kutyákat vásárlás előtt ismerd meg, olvass róluk, hogy ne legyen csalódás mindkettőtöknek. Ügyelj arra, hogy jó tenyésztőtől vásárolj és ne szaporítótól, illetve, hogy tisztában légy a fajta igényeivel. Milyen a mozgásigénye, mennyit kell törődnöd a szőrápolással, mekkora a mozgásigénye, stb.
  2. Vágd a karmait megfelelő gyakorisággal! Egy kutya karmainak megfelelő rövideknek kell lenniük, mivel kutyusaink általában lakásban cirkálnak, nem kopnak megfelelően. Így megfelelő időközönként karomvágás szükséges. Nagyon kellemetlen túlnőtt karmokkal járni, hosszútávon fájdalmat és a végtag deformálódását is okozhat egy-egy ápolatlan karom.
  3. Tartsd tisztán a fogait! Előzd meg a fogak elvesztését a felesleges plusz költségeket és szenvedést! Nincs annál kellemetlenebb, amikor kedvenced büdös száját kell naphosszat szagolnod. Hiszed, vagy sem, ha hozzászoktatod kutyusod, nagyon egyszerű a fogait tisztán tartani! Mossatok fogat neki heti 2-3 alkalommal és megelőzhetitek a fogkő kialakulását!
  1. Simogasd, játssz vele, hagyd hogy hozzád érjen! Ők biztos, hogy szeretnek, imádják a gazdijukat! A hangodat, illatodat, mozdulataidat, mindent! Érzik, mikor vagy boldog, vagy stresszes. Hagyd, hogy hozzád bújjanak, biztonságot ad számukra, ha érzik a boldogságod. Szeretnek veled játszani, mindent odaadnának egy kis simogatásért!
  2. Készíts egy kényelmes kuckót neki! Legyen egy biztos pontja a lakásban, ami csak az övé, ahová biztonságába elvonulhat. Ez a hely egy védett pont, ami csak az övé, ahová a játékait, “kincseit” pakolja. Alakítsd ki párnákkal, szőnyeggel, takarókkal, de akár egy külön kanapé is lehet ez, egy fontos, ne használja más.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

metropol.hu

Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

vg.hu

Benzinárstop: az olcsó üzemanyag jöhet, az üres töltőállomás nem

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

magyarnemzet.hu

Váratlan helyen csapott össze az amerikai csúcsfegyver az orosz védelemmel

origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

ripost.hu

Megdöbbentő bejelentést tett a NASA: életet találtak a Marson

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!