Hogyan lehet gyorsan lefogyni? A szakértők elárulták

Lefogyni nem is olyan egyszerû, mint eddig hittük. Ám a szakértõk most 4 tippet osztottak meg, amelyek segítségével könnyebben olvadnak majd le a kilók.

Azt gondolnánk, a fogyás pofonegyszerű, hiszen csak azt az alapszabályt kell betartani, hogy több energiát kell elhasználni, mint amennyit megettünk. Sokan mégis hiába számolják már-már megszállottként a kalóriákat és izzadnak órákat az edzőteremben, csak nagy kínkeservek árán megy le egy-két kiló.

David Lloyd Club szakértői szerint azonban négy tippet kell megfogadni, hogy biztosan sikeresen megszabaduljunk a nem kívánt feleslegtől. Ezek pedig nem arról szólnak, mennyit ehetünk, vagy hány órát kell edzeni.

1. Igyunk több vizet!

A szakértők szerint minimum 2-3 liter vizet kellene meginni naponta. A sejteknek ugyanis szükségük van a folyadékra a normális működéshez.

"Ha több vizet iszunk, azáltal javul a koncentrációkészségünk, nő az energiaszintünk és az általános teljesítőképességünk is" - vélik a szakértők.

2. Alvás

Sok embernél ez az egyik kényes pont. Pedig a víziváson kívül ez a másik legfontosabb, ami segíti a fogyást és a szervezet regenerálódását.

Nem meglepő, hogy a szakértők szerint legalább napi 8 órát kellene aludni.

3. Tűzzünk ki célokat!

Sokat segít, ha tudjuk, mit akarunk elérni. Két célt kell azonban kitűzni: egy realistát (például, hogy leadunk 10 kilót karácsonyig) és egy álomcélt, ami motiválni tud minket az év többi napján is (például, hogy 56 kilósak legyünk).

4. Legyen "én" időnk

A szakemberek szerint fontos, hogy tudjunk magunkra szánni egy kis időt. Azt tanácsolták, hogy az edzésekre szánt időt vagy akár az étkezéseket is nyilvánítsuk "én-idő"-nek. És semmiképp ne érezzünk lelkiismeret-furdalást amiatt, hogy éppen nem loholunk sehova, hanem csak magunkkal törődünk.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!