tóth gabi
A Lupa idei gasztroestjeinek egyik leglátványosabb eseménye várható július 11-én, csütörtökön, amikor "Budapest tengerpartjának" pálmafás környezetében megtudhatjuk, hogyan kell professzionális módon kifilézni és elkészíteni a "mélyvizek magányos vadászát", a kardhalat, amit helyben meg is lehet majd kóstolni.
Érdemes lesz kilátogatni július 11-én a Lupa Beachre, nem csupán a karibi hangulatot idéző „tengerpart” miatt, de egyrészt aznap lesz a Lupa születésnapja, másrészt az idén már hagyományteremtő szándékkal indított Lupa Beach Gasztro Estek talán legizgalmasabb eseményére is csütörtök este kerül majd sor a tó Myfish seafood teraszán.
„Három szó elegendő ahhoz, hogy jellemezni tudjuk soron következő Lupa gasztroestünk főszereplőjét, a kardhalat: különleges, extravagáns, ínyenc”
– meséli Szabó Péter halszakértő, aki bemutatja majd a „magányos kóbor” bontását, számos érdekes információval fűszerezve. „A 60 kg-os kardhalunkat most egy workshoppal egybekötött bemutató keretén belül kifilézzük, szeleteljük és füstölgő faszénparázs felett el is készítjük” – teszi hozzá a szakértő, aki szerint a legnemesebb borjúhúsra emlékeztető hal íze még a legigényesebb ínyenceknek is tetszeni fog. Uyganakkor hozzáteszi:
„Nem csak hedonista műkedvelők jelentkezését várjuk erre a látványos eseményre.”
Mindemellett a Lupa Beach Gasztro Est keretében „Budapest tengerpartjának” többi büféjében és éttermében is érdekes tengeri fogásokkal várják az érdeklődőket.
A kardhal vacsora regisztrációhoz kötött, itt tudsz rá jelentkezni.