Csúcsragadozó a Lupán

A Lupa idei gasztroestjeinek egyik leglátványosabb eseménye várható július 11-én, csütörtökön, amikor "Budapest tengerpartjának" pálmafás környezetében megtudhatjuk, hogyan kell professzionális módon kifilézni és elkészíteni a "mélyvizek magányos vadászát", a kardhalat, amit helyben meg is lehet majd kóstolni.

Szerző RIPOST

Érdemes lesz kilátogatni július 11-én a Lupa Beachre, nem csupán a karibi hangulatot idéző „tengerpart” miatt, de egyrészt aznap lesz a Lupa születésnapja, másrészt az idén már hagyományteremtő szándékkal indított Lupa Beach Gasztro Estek talán legizgalmasabb eseményére is csütörtök este kerül majd sor a tó Myfish seafood teraszán.

„Három szó elegendő ahhoz, hogy jellemezni tudjuk soron következő Lupa gasztroestünk főszereplőjét, a kardhalat: különleges, extravagáns, ínyenc”

– meséli Szabó Péter halszakértő, aki bemutatja majd a „magányos kóbor” bontását, számos érdekes információval fűszerezve. „A 60 kg-os kardhalunkat most egy workshoppal egybekötött bemutató keretén belül kifilézzük, szeleteljük és füstölgő faszénparázs felett el is készítjük” – teszi hozzá a szakértő, aki szerint a legnemesebb borjúhúsra emlékeztető hal íze még a legigényesebb ínyenceknek is tetszeni fog. Uyganakkor hozzáteszi:

„Nem csak hedonista műkedvelők jelentkezését várjuk erre a látványos eseményre.”

 

Mindemellett a Lupa Beach Gasztro Est keretében „Budapest tengerpartjának” többi büféjében és éttermében is érdekes tengeri fogásokkal várják az érdeklődőket.

A kardhal vacsora regisztrációhoz kötött, itt tudsz rá jelentkezni.

Szerző RIPOST

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!