RETRO RÁDIÓ

Csúcsragadozó a Lupán

Csúcsragadozó a Lupán
RIPOST
Szerző
RIPOST
Létrehozva2019. 07. 10. 13:27

A Lupa idei gasztroestjeinek egyik leglátványosabb eseménye várható július 11-én, csütörtökön, amikor "Budapest tengerpartjának" pálmafás környezetében megtudhatjuk, hogyan kell professzionális módon kifilézni és elkészíteni a "mélyvizek magányos vadászát", a kardhalat, amit helyben meg is lehet majd kóstolni.

Érdemes lesz kilátogatni július 11-én a Lupa Beachre, nem csupán a karibi hangulatot idéző „tengerpart” miatt, de egyrészt aznap lesz a Lupa születésnapja, másrészt az idén már hagyományteremtő szándékkal indított Lupa Beach Gasztro Estek talán legizgalmasabb eseményére is csütörtök este kerül majd sor a tó Myfish seafood teraszán.

„Három szó elegendő ahhoz, hogy jellemezni tudjuk soron következő Lupa gasztroestünk főszereplőjét, a kardhalat: különleges, extravagáns, ínyenc”

– meséli Szabó Péter halszakértő, aki bemutatja majd a „magányos kóbor” bontását, számos érdekes információval fűszerezve. „A 60 kg-os kardhalunkat most egy workshoppal egybekötött bemutató keretén belül kifilézzük, szeleteljük és füstölgő faszénparázs felett el is készítjük” – teszi hozzá a szakértő, aki szerint a legnemesebb borjúhúsra emlékeztető hal íze még a legigényesebb ínyenceknek is tetszeni fog. Uyganakkor hozzáteszi:

„Nem csak hedonista műkedvelők jelentkezését várjuk erre a látványos eseményre.”

 

Mindemellett a Lupa Beach Gasztro Est keretében „Budapest tengerpartjának” többi büféjében és éttermében is érdekes tengeri fogásokkal várják az érdeklődőket.

A kardhal vacsora regisztrációhoz kötött, itt tudsz rá jelentkezni.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.