Létrehozva: 2019.05.23.

Állati Jó Gyermeknappal készül Siófok

Siófokon nemcsak május utolsó vasárnapján, hanem egész hétvégén gyereknap lesz. Idén különleges állatos programokkal várja a kicsiket és a nagyobbakat a város május 25-én és 26-án. Lesz kutyabemutató, agility pálya, állatos játszóház, ismeretterjesztõ mûsorok, sõt még egzotikus állatokkal is lehet majd találkozni. Emellett, május 26-án az Ezer Lámpás Éjszakája országos programsorozatához is kapcsolódik a város.

Szerző Szenes Péter

 A Kálmán Imre Kulturális Központ minden évben törekszik arra, hogy valamilyen tematika köré építse a gyereknapot. Idén az állatokra esett a választás, hiszen ezzel a témával minden korosztályt meg lehet szólítani

– mondta Gyulainé Isó Edina, az idei Állati Jó Gyermeknapról. Az is fontos szempont volt, hogy így a Siófoki Állatvédő Alapítvány munkájára is fel tudják hívni a figyelmet. Az alapítvány többek közt kutyasimogatóval készül a gyereknapra.


A programok mindkét nap reggeltől estig zajlanak. Szombaton és vasárnap egész nap lesz tanyás játszóház a Levendula Játszóház és Alkotóműhely jóvoltából, ahol – játékos formában – a tanyasi élettel és a ház körül tartott állatokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek. Szintén egész nap nyitva áll Szarka Piroska vadgazda mérnök ismeretterjesztő játszóháza is, ahol a hazai vadon élő állatokról tudhatnak meg többet a gyerekek. Az ismert vadállatbefogó, Both Zoltán szombati interaktív előadásán pedig egzotikus állatokat is meg lehet majd csodálni.

Természetesen gyerekkoncertek és más gyerekműsorok is szerepelnek a hétvégi programok között, de érdekes állatos bemutatókat is tartanak majd a Fő téren. Szombaton a Siófoki Kutyaiskola és Sport Egyesület, vasárnap pedig a Gyermekekkel a Kutyákért – Kutyákkal a Gyermekekért Alapítvány terápiás kutyabemutatóját lehet megnézni. Ez utóbbihoz egy akadálypálya is készül, amelyen később a gyerekek is végigmehetnek a saját kedvencükkel.


Mára hagyománynak tekinthető, hogy a városi gyereknapon a siófoki Beszédes József Általános Iskola Speciális Tagozatát lehet támogatni. Szintén a jótékonyság jegyében a felnőtteknek véradásra is lesz lehetőségük május 25-én napközben a Kálmán Imre Kulturális Központ előcsarnokában.


Évek óta elmaradhatatlan része a siófoki gyereknapnak az Ezer Lámpás Éjszakája. A város idén is csatlakozott a kezdeményezéshez, amely a csellengő gyerekekre akarja felhívni a figyelmet. Vasárnap este ennek keretében ingyenes koncertet ad a Zaporozsec, Hevesi Tamás és Zenekara, illetve a New Level Empire, majd 21 óra 30 perckor világító lufikat engednek magasba a Fő téren.


Szintén a gyerekeltűnések megelőzésének fontosságára hívja fel a figyelmet a Nők Együtt Egyesület gyereknapot megelőző, május 23-i rendezvénye, amelyet idén harmadjára tartanak meg. A polgármesteri hivatalban megrendezett programon fellép az Egerszegi Akusztik, emellett interaktív előadás és beszélgetés is lesz a csellengés veszélyeiről, hiszen évente mintegy 250 ezer gyermekeltűnést jelentenek be az EU-ban. Orbán Katalin, a Nők Együtt Egyesület vezetője elmondta, büszkék rá, hogy Siófokon ők foglalkoztak először ezzel az egész társadalmat érintő problémával, és a gyerekeltűnésekhez kapcsolódó programjukkal minél több iskolába, illetve más intézménybe szeretnének eljutni. Ennek kapcsán az egyesület egy kisfilmet is készített, amelyet május 23-án mutatnak majd be. A rendezvény után közös, figyelemfelkeltő siófoki sétára hívják a több száz résztvevő iskolást és az érdeklődő felnőtteket.


A Facebook-esemény itt található, további információ pedig  www.hellosiofok.hu oldalon érhető el. 

Szerző Szenes Péter

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szánalmasan sikertelen lett Magyar Péter akciója, alig néhány százan tüntikéztek

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

vg.hu

Bizarr tanácsot adott a Lidl a magyar vásárlóinak: az extra szűz olívaolaj helyett főzzenek sertészsírral

ripost.hu

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

vg.hu

Széll Tamás helyett új séfet igazolt a Lidl

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!