RETRO RÁDIÓ

A paprika, a sercli és a sör az idei Gourmet Fesztivál slágertémái

A paprika, a sercli és a sör az idei Gourmet Fesztivál slágertémái
Tóth Balázs
Szerző
Tóth Balázs
Létrehozva2019. 03. 05. 13:49

Kétcsillagos bécsi séf, a koreai, az orosz és az albán konyha fenegyerekei és a legjobb olasz pezsgõ is bemutatkozik a május 16-19. között tartandó OTP Bank Gourmet Fesztiválon - hagyományosan a Millenárison -, ahol kilencedszer találkoznak egymással az ország kiemelkedõ séfjei, borászai, cukrászai és az igényes gasztronómiáért rajongók.

A paprika, a sercli és a sör adja majd az inspirációt az idei OTP
Bank Gourmet Fesztivál
 séfjeinek. Az előző két évhez hasonlóan
idén is kulcsszavakat jelöltek ki a szervezők, amelyekről kedvére
asszociálhat a több mint 50 kiállító étterem csapata amellett,
hogy konyhájuk bevett kínálatából is elhozzák kedvenc fogásaikat
és külön a fesztiválra kitalált ételeiket.



„A hazai gasztronómia legjobbjainak bemutatása mellett igyekszünk
évről évre emelni a nemzetközi színvonalat is: idén az eddigi
legerősebb felhozatallal találkozhatnak majd a látogatók. Nemcsak a
minőségnek szenteltünk külön figyelmet, hanem annak is, hogy a
meghívott éttermek érdekes koncepcióval, séfjeik pedig jó
sztorival és izgalmas személyiséggel rendelkezzenek, hiszen ezek az
összetevők is kellenek a felejthetetlen gasztronómiai élményhez”

– mondja Nemes Richárd, főszervező.
 



De hogy kerül a sercli az asztalra, kérdezhetnénk, s a válasz
Mautner Zsófitól érkezik: „A kenyér szakrális, szimbolikus jelentőséggel bír a gasztronómiában, a hulladékmentes főzés
pedig nagyon releváns és minket is foglalkoztató téma. Mindezek
miatt izgalmas a száraz kenyér felhasználása” 

– meséli a fesztivál házigazdája. 

A serclinek a régi magyar konyhától az
olaszon át a franciáig óriási a kultusza, rengeteg példa van a
felhasználására a népi konyhákban: akár már egy panírmorzsa is
ennek számít. És a töltött kenyerektől a modern
barnakenyér-fagylaltig folytathatnánk a sort, amely úgy gondoljuk,
hogy a séfeket is meg fogja ihletni.”



„A paprikát pedig a többi között azért találtuk fontosnak, mert
az egész világ innen ismer minket”
 
– folytatja Jókuti András, a
fesztivál másik házigazdája. „Eközben van egy kis “dohos
illata” is: még nem törődtünk eleget azzal, hogy feldobjuk
valamivel, megújítsuk és megmutassuk a világnak, hogy nem csak
birkapörköltért, gulyáslevesért érdemes Magyarországra jönni.”

 

                                                                               


A harmadik téma, a sör nem csupán pácok, raguk, szószok lehetséges
alapanyagaként jelenik majd meg, de a kiállítók között is kiemelt
szerepet kap: a belga és cseh klasszikusok mellett természetesen a
legjobb hazai kisüzemi sörök is csapra kerülnek majd.



Az eddigi legizgalmasabb nemzetközi felhozatal


                                                                


A gasztronómia rajongóinak legnagyobb közép-európai ünnepén
ezúttal is számos kiemelkedő hazai és külföldi séf ad exkluzív
vacsorát: az osztrák és mediterrán konyhát vegyítő, kétcsillagos
bécsi Konstantin Filippou fúziós ízeit és fesztelenségét, az
egycsillagos szöuli Lee Dzsong-kuk évtizedekig érlelt szószait és
marinádjait, Iván és Szergej Berezutszkij, a moszkvai Twins Garden
ikerpár séfjei pedig hatalmas hazájuk számtalan kreatívan
feldolgozott alapanyagát hozzák a Millenárisra.


                                                                                 


A Millenárisra érkezik a legjobb olasz pezsgőházként emlegetett
Ferrari is
, amelynek válogatott tételeihez az éppen az ország
legjobbjának választott Stand éttermet jegyző Széll Tamás és
Szulló Szabina főz egy megismételhetetlen ebédmenüt. A színpadon
mutatkozik be az albán Bledar Kola, aki a világ egyik legjobb
éttermeként számon tartott koppenhágai Nomában gyűjtött
inspirációt ahhoz, hogy hazája egyszerre balkáni és mediterrán
hagyományait újraértelmezze, és ott lesz Max Stiegl is, aki a
Fertő-tó melletti éttermében újítja meg Burgenland konyháját
belsőségekkel és gőzgombócokkal.


Kényelmes mobilfizetés a Gourmet-n



Gourmet Fesztivál nem csak a gasztronómia terén nyújtja a
legjobbat, évek óta törekszik arra is, hogy a látogatók számára
egyszerűbbé és kényelmesebbé tegye a szolgáltatásokat, így
például a fizetési folyamatot. A fesztivál névadó szponzora, az
OTP Bank, segít ebben idén is. 

“Az egy érintéssel is működő kártyák mellett a Simple appnak köszönhetően már okostelefonunkkal
is fizethetünk az eseményen vagy bármely kereskedőnél. A gyors
fizetéshez elég csak digitalizálni a bankkártyánkat az
alkalmazásban, így bárki élvezheti a kényelmes mobilfizetés
lehetőséget”
 – mondta Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketing
és kommunikációs igazgatója.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.