Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2019.03.05.

A paprika, a sercli és a sör az idei Gourmet Fesztivál slágertémái

Kétcsillagos bécsi séf, a koreai, az orosz és az albán konyha fenegyerekei és a legjobb olasz pezsgõ is bemutatkozik a május 16-19. között tartandó OTP Bank Gourmet Fesztiválon - hagyományosan a Millenárison -, ahol kilencedszer találkoznak egymással az ország kiemelkedõ séfjei, borászai, cukrászai és az igényes gasztronómiáért rajongók.

Szerző Tóth Balázs

A paprika, a sercli és a sör adja majd az inspirációt az idei OTP
Bank Gourmet Fesztivál
 séfjeinek. Az előző két évhez hasonlóan
idén is kulcsszavakat jelöltek ki a szervezők, amelyekről kedvére
asszociálhat a több mint 50 kiállító étterem csapata amellett,
hogy konyhájuk bevett kínálatából is elhozzák kedvenc fogásaikat
és külön a fesztiválra kitalált ételeiket.



„A hazai gasztronómia legjobbjainak bemutatása mellett igyekszünk
évről évre emelni a nemzetközi színvonalat is: idén az eddigi
legerősebb felhozatallal találkozhatnak majd a látogatók. Nemcsak a
minőségnek szenteltünk külön figyelmet, hanem annak is, hogy a
meghívott éttermek érdekes koncepcióval, séfjeik pedig jó
sztorival és izgalmas személyiséggel rendelkezzenek, hiszen ezek az
összetevők is kellenek a felejthetetlen gasztronómiai élményhez”

– mondja Nemes Richárd, főszervező.
 



De hogy kerül a sercli az asztalra, kérdezhetnénk, s a válasz
Mautner Zsófitól érkezik: „A kenyér szakrális, szimbolikus jelentőséggel bír a gasztronómiában, a hulladékmentes főzés
pedig nagyon releváns és minket is foglalkoztató téma. Mindezek
miatt izgalmas a száraz kenyér felhasználása” 

– meséli a fesztivál házigazdája. 

A serclinek a régi magyar konyhától az
olaszon át a franciáig óriási a kultusza, rengeteg példa van a
felhasználására a népi konyhákban: akár már egy panírmorzsa is
ennek számít. És a töltött kenyerektől a modern
barnakenyér-fagylaltig folytathatnánk a sort, amely úgy gondoljuk,
hogy a séfeket is meg fogja ihletni.”



„A paprikát pedig a többi között azért találtuk fontosnak, mert
az egész világ innen ismer minket”
 
– folytatja Jókuti András, a
fesztivál másik házigazdája. „Eközben van egy kis “dohos
illata” is: még nem törődtünk eleget azzal, hogy feldobjuk
valamivel, megújítsuk és megmutassuk a világnak, hogy nem csak
birkapörköltért, gulyáslevesért érdemes Magyarországra jönni.”

 

                                                                               


A harmadik téma, a sör nem csupán pácok, raguk, szószok lehetséges
alapanyagaként jelenik majd meg, de a kiállítók között is kiemelt
szerepet kap: a belga és cseh klasszikusok mellett természetesen a
legjobb hazai kisüzemi sörök is csapra kerülnek majd.



Az eddigi legizgalmasabb nemzetközi felhozatal


                                                                


A gasztronómia rajongóinak legnagyobb közép-európai ünnepén
ezúttal is számos kiemelkedő hazai és külföldi séf ad exkluzív
vacsorát: az osztrák és mediterrán konyhát vegyítő, kétcsillagos
bécsi Konstantin Filippou fúziós ízeit és fesztelenségét, az
egycsillagos szöuli Lee Dzsong-kuk évtizedekig érlelt szószait és
marinádjait, Iván és Szergej Berezutszkij, a moszkvai Twins Garden
ikerpár séfjei pedig hatalmas hazájuk számtalan kreatívan
feldolgozott alapanyagát hozzák a Millenárisra.


                                                                                 


A Millenárisra érkezik a legjobb olasz pezsgőházként emlegetett
Ferrari is
, amelynek válogatott tételeihez az éppen az ország
legjobbjának választott Stand éttermet jegyző Széll Tamás és
Szulló Szabina főz egy megismételhetetlen ebédmenüt. A színpadon
mutatkozik be az albán Bledar Kola, aki a világ egyik legjobb
éttermeként számon tartott koppenhágai Nomában gyűjtött
inspirációt ahhoz, hogy hazája egyszerre balkáni és mediterrán
hagyományait újraértelmezze, és ott lesz Max Stiegl is, aki a
Fertő-tó melletti éttermében újítja meg Burgenland konyháját
belsőségekkel és gőzgombócokkal.


Kényelmes mobilfizetés a Gourmet-n



Gourmet Fesztivál nem csak a gasztronómia terén nyújtja a
legjobbat, évek óta törekszik arra is, hogy a látogatók számára
egyszerűbbé és kényelmesebbé tegye a szolgáltatásokat, így
például a fizetési folyamatot. A fesztivál névadó szponzora, az
OTP Bank, segít ebben idén is. 

“Az egy érintéssel is működő kártyák mellett a Simple appnak köszönhetően már okostelefonunkkal
is fizethetünk az eseményen vagy bármely kereskedőnél. A gyors
fizetéshez elég csak digitalizálni a bankkártyánkat az
alkalmazásban, így bárki élvezheti a kényelmes mobilfizetés
lehetőséget”
 – mondta Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketing
és kommunikációs igazgatója.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek