kulcsár edina
Ma reggel újfent kikészültek a munkatársak a Mokka stúdiójában. Olyan riport került adásba, hogy attól mindenki megfeküdt és követelõzni kezdett.
Pachmann Péter csak nyeldekelt a színfalak mögött, amikor elindult a Szabolcsban élő Boros Valikával készült riport.
A tűzről pattant háziasszony ezúttal igazi paprikás csirkét készített a stábnak, frissen kifőzött nokedlivel, és ezzel bizony komoly érzelmi viharokat váltott ki. Aki élt és mozgott a stúdióban, szempillantás alatt megéhezett és paprikás csirkét követelt, azonnal!
Érthető, hogy sokkot kapott a stáb, hiszen Valika nem akárhogy készíti az ízes magyar ételt: saját maga neveli hozzá a csirkét, alapjához pedig a kertjében termett hagymát, paprikát és paradicsomot használ. Egyik trükkje, hogy a zöldségeket akkor, amikor dúsan teremnek, felaprítva vagy turmixolva lefagyasztja, így amikor télen főz belőlük, olyan, mintha frisset tenne az ételbe.
Valika paprikás csirkéjének sűrű a szaftja, a színe élénkpiros. Az illatát pedig nem volt nehéz hozzáképzelni, annyira jól nézett ki.
Nos, épp ez akasztotta ki a TV2 munkatársait is, akik azt mondták a riportot készítő kollégának, hogy legközelebb egy nagy fazékkal hozzon kóstolóba, különben nem engedik vissza dolgozni.