Elképesztő ötlet: a pasas vett egy Boinget és beleköltözött

A gépészmérnök Bruce Campbell gondolt egy nagyot, és vásárolt magának egy leselejtezett Boeing 727-200-as utasszállító repülõgépet. Leparkoltatta a 10 hektáros Oregon-i telkén és elkezdte otthonná alakítani.

Kétség sem fér hozzá, lenyűgöző, amit a kiszuperált gépből csinált!

Fotó:youtube.com

Az alapanyag

A Boeing 727-es modelljét 1963 és 1984 között gyártotta a cég. Összesen 1832 darab repülőgép készült belőle, így a Boeing 737-es megjelenéséig a legnagyobb darabszámban értékesített repülőgép volt a világon. A 727-200-as változat az alapmodellnél több mint 6 méterrel hosszabb, így a gép teljes hossza 46,7m, súlya pedig meghaladja a 36.000 kilogrammot. Van tehát bőven hely egy ilyen gépen ahhoz, hogy gondtalanul élhessen benne az ember.

Fotó:youtube.com

Repülős vécé a földön

Fotó: airplanehome.com

Az elmúlt években Bruce ideális lakókörnyezetté alakította át a repülőgép belsőjét, de a munka még közel sem ért véget. Ugyan elfoglaltsága miatt az év egy részét Japánban tölti, ám amikor Amerikában tartózkodik, mindig finomít valamit extrém otthonán. Mivel nem kevés pénzt emészt fel a projekt, amit tud, egyedül csinál meg.

Az ülések kivételét követően úgy formálta a 727-est, hogy benne a lehető legtöbb részlet eredeti funkcióját töltse be ilyen például a mellékhelyiség.

 

Az ülések helyén kialakított egy kis konyhát, van zuhanyzó és külön nappali is.

Fotó:airplanehome.com

Az ételt zsúrkocsikban tárolja, a világításról pedig az eredeti fénycsövek gondoskodnak. Található a fedélzeten még egy kényelmes fotel, számítógépek és egy műhelysarok is.

Fotó:youtube.com

De amire igazán büszke, az az, hogy le lehet látni a padlón keresztül a gép szívéhez, és hogy a jobb szárnyon rendeztek már koncertet is.

Fotó:youtube.com

Szárnyal a fantázia: hajó és lakótelep

A projektbe azért vágott bele, mert szerinte ezek a remekművek megérdemlik a második életet. Ráadásul Bruce szerint nemcsak az emberi találékonyság szobraiként és otthonként funkcionálnának jól a leselejtezett repülők! Hajónak is tökéletesen alkalmasak, a cunamik sújtotta országokból például ezreket lehetne kimenteni rajtuk, ezért azt tanácsolja, hogy ilyen formában hasznosítsák őket újra.

Fotó:airplanehome.com

Második otthonában, Japánban, Miyazaki közelében is szeretne egy Boeing 747-400-est lakóházzá építeni, hogy utána az ottani kormányzati tisztviselőket meggyőzze arról, hogy a leselejtezett géptestekből akár lakótelepeket is építhetnének. Mi jöhet még? 

Fotó:airplanehome.com

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!