RETRO RÁDIÓ

Új felfedezés ejti ámulatba az édesszájúakat: Itt a szupercsokoládé

Új felfedezés ejti ámulatba az édesszájúakat: Itt a szupercsokoládé
Gaál József
Szerző
Gaál József
Létrehozva2017. 09. 12. 09:17

Tudományos csokiforradalom zajlik a szemünk elõtt! Hasonló kaliberû újításra 80 éve nem volt példa.

A tejcsokoládé, a fekete csokoládé és a fehér csokoládé után megalkották a negyedik típust: a rubincsokoládét! A hatalmas újítást egy svájci székhelyű családi vállalat, a Barry Callebaut kakaó- és csokoládékészítő cég jelentette be - írja a The Sun.

A vállalat egy közleményt adott ki, amiben elmondták, hogy hosszú éveken keresztül próbálkoztak, és még brémai Jacobs Egyetemmel is együttműködtek, hogy a csokoládé-alaptípusok családját bővíthessék.

A cég egy grandiózus bemutatógálát szervezett, ahol többek között elárulták, hogy a rubincsokit a Ruby kakaóbabból hoztak létre, aminek magvai pirosas színűek - innen az egyedi megjelenés. Épp ezen tulajdonságnak köszönhetően ez a csoki sokkal egészségesebb, mint a hagyományos változatok.

Íze is sokkal karakteresebb, leginkább a piros bogyós gyümölcsöket idézi. A legfontosabb pedig, hogy a rubincsokoládé elkészítéséhez se színezéket, se aromát nem használnak, teljesen natúr, egészséges finomság.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.