tóth gabi
Tudományos csokiforradalom zajlik a szemünk elõtt! Hasonló kaliberû újításra 80 éve nem volt példa.
A tejcsokoládé, a fekete csokoládé és a fehér csokoládé után megalkották a negyedik típust: a rubincsokoládét! A hatalmas újítást egy svájci székhelyű családi vállalat, a Barry Callebaut kakaó- és csokoládékészítő cég jelentette be - írja a The Sun.
A vállalat egy közleményt adott ki, amiben elmondták, hogy hosszú éveken keresztül próbálkoztak, és még brémai Jacobs Egyetemmel is együttműködtek, hogy a csokoládé-alaptípusok családját bővíthessék.
A cég egy grandiózus bemutatógálát szervezett, ahol többek között elárulták, hogy a rubincsokit a Ruby kakaóbabból hoztak létre, aminek magvai pirosas színűek - innen az egyedi megjelenés. Épp ezen tulajdonságnak köszönhetően ez a csoki sokkal egészségesebb, mint a hagyományos változatok.
Íze is sokkal karakteresebb, leginkább a piros bogyós gyümölcsöket idézi. A legfontosabb pedig, hogy a rubincsokoládé elkészítéséhez se színezéket, se aromát nem használnak, teljesen natúr, egészséges finomság.