tóth gabi
American BBQ Picniq a Kopaszi gáton augusztus 11-e és 13-a között! Húsba vágó élmény lesz, az biztos!
A hagyományos, Amerikából indult sütési – illetve inkább füstölési – technika nagyon is eltér a grillezés módjától. A BBQ lényege ugyanis – a hússal való törődés jegyében – az egyszerű fűszerezés vagy pác, és a hosszú, órákon át tartó gondos hőkezelés.
És ehhez bizony a tűz csak segítség, mivel a forró lángok nem találkoznak közvetlenül a hússal. A csodás kéreg által ölelt szaftos hús a füst érdeme – ettől olyan különleges a jól elkészült barbecue vacsora!
Valószínű most hangos kordulással lázad kedves Olvasóink gyomra, de nyugalom, nem hagyunk cserben senkit! Augusztus 11-13-ig ugyanis igazi amerikai életérzés, a déli államok büszkesége és masszív barbecue illat lepi majd be a Kopaszi-gátat!
Az American BBQ Picniq-re látogatókról a BBQ lelkes-neves képviselői gondoskodnak majd, a szaftos falatokat pedig egy igazi amerikai sörrel, a Millerrel kísérhetik a gasztro-kalandorok.