Szalonnás krumplirózsa a húsvét új sztárja

Mindenki oda lesz ezért a finom és nagyon dekoratív ételért, amit pillanatok alatt el tudsz készíteni. Hidd el, nem tudsz eleget sütni belõle, olyan gyorsan elkapkodjátok majd.

Szerző Molnár Hédi

Látványos és egyszerű ez a szalonnás krumplirózsa. Nem csak szemet gyönyörködtető, de mennyei is. Akár köretnek, akár önálló ételnek elkészítheted, nem fogsz csalódást okozni vele! Friss salátával, vagy bármilyen hússal tálalhatod.

Szalonnás krumplirózsa

Hozzávalók:

  • 10 db egyforma méretű burgonya megmosva
  • 12 szelet bacon
  • 10 dkg reszelt cheddar sajt
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • só, bors, szárított rozmaring, fokhagymapor
  • Elkészítés:

    1. A héjas, megmosott krumplit egy uborkagyalu segítségével szeleteld fel.

    2. Egy másik tálban keverd az olvasztott vajhoz az összes fűszert.

    3. A kiterített baconszeletekre rakd sorba a krumpliszeleteket úgy, hogy fedjék egymást, majd kend meg a fűszeres vajjal és szórd meg sajttal.

    4. Tekerd fel a krumplis szalonnákat és tedd muffinsütőbe, majd süsd 170 fokon 35-40 percig.

    Vigyázz, mert könnyen megéghet a vékonyra szeletelt krumpli!

    Ezen a videón lépésről lépésre követheted a munkafázisokat.

     

    Szerző Molnár Hédi

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!