RETRO RÁDIÓ

Szórj cukrot a csirkére, és életed legfinomabb sültjét ízleled!

Szórj cukrot a csirkére, és életed legfinomabb sültjét ízleled!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 10. 18. 20:30

Mindössze egy kevés cukor kell a varázslathoz, de nem fogsz tudni betelni vele.

Bár az a legjobb választás, ha a cukrot és a lisztet is minimálisra csökkented az étrendedben, most mégis olyan receptet mutatunk, melyhez a csirkesültre egy kis cukor is jár. A hangsúly ezúttal azon van, hogy barna cukrot kell használnod, ráadásul ebből is csak minimálisat. A csoda azonban nem marad el..., és persze fontos szereplő ebben a többi, pazar összetevő is!

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 zöld és 1 piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
  • 1 apróra vágott vöröshagyma
  • 1 szál apróra vágott újhagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál őrölt chili
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 teáskanál bors
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Így készítsd el

    1. Öntsd egy zacskóba a száraz fűszereket, rázd össze, majd a megmosott csirkemellet dobd szintén a zacskóba, és rázd addig, míg alaposan be nem borítja a fűszerkeverék.

    2. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a fűszerrel bevont csirkét, amíg majdnem készre nem sül.

    3. Emeld ki a húst a serpenyőből, a fűszeres olajon pirítsd meg a hagymát, ízlés szerint sózd és borsozd (a hozzávalókban feltüntetett mennyiségen felül, hiszen azt már elhasználtad a csirkéhez).

    4. A megpirult hagymához add hozzá ismét a csirkemelleket, pirítsd készre, tálaláskor pedig újhagymával díszítsd.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.