tóth gabi
Filléres ötleteket mutatunk, melyeknek hatalmas hasznát veszed. Mindezt sóval!
Ha valami minden háztartásban egészen biztosan megtalálható, az nem más, mint a só. Mutattunk már néhány ötletet, hogyan tudod kreatívan és hatékonyan felhasználni otthonodban, de ne hidd, hogy a lehetőségeknek vége. Folytatjuk tovább a trükkök sorát!
Dörzsöld át egy kemény sörtéjű kefe segítségével meleg, sós vízzel a fonott bútorokat, hagyd megszáradni a napon, és máris újjászületnek a kopott darabok. Ezt a módszert minden évben ismételd meg.
Seprűdet áztasd egy vödör forró, sós vízbe 20 percig, majd hagyd megszáradni. Ezzel jelentősen megnöveled a természetes anyagból készült seprűk és partvisok élettartamát.
A poharak után maradt foltokat szépen el tudod tüntetni a fából készült asztalról, ha készítesz 1 teáskanál sóból és néhány csepp vízből egy sűrű pasztát, majd azzal törlöd át egy puha rongy segítségével a felületet.
A formátlanná, megviseltté vált mosogató- és takarításra használt szivacsok visszanyerik eredeti alakjukat és rugalmasságukat, ha egy éjszakára sós vízbe rakod őket. 1 liter vízhez adj ¼ csésze sót, ebbe rakd bele a szivacsokat.
Ha nyirkos lesz a melegtől a lábad a cipőben, akkor nagy valószínűséggel a lábbelid is nedvessé válik. Ez kellemetlen szagokhoz vezet idővel, de megakadályozhatod, ha szórsz bele egy kevés sót, mely kiválóan magába szívja a nedvességet. Persze csak akkor tedd, amikor már hazaértél, a cipőt pedig levetted!
Ha a lakásodban hangyák közlekednek, akkor figyeld meg közlekedési útvonalukat, és szórj sót arra a területre, ahol megérkeznek otthonodba. Nem fogják tudni és akarni bevenni ezt az akadályt.
A kellemetlen szagú szemetest könnyen felfrissítheted só segítségével. Önts bele ½ csésze sót, öblítsd át bőségesen hideg vízzel, kicsit súrold is át, bár utóbbi akár el is hagyható. A só szemcséi megszabadítják a kukát a ráragadt hulladékoktól, ez a kombináció pedig remekül semlegesíti a szagokat.
Ha odakozmált az étel, akkor mosogatás és beáztatást helyett szórd meg sóval a serpenyőt és hagyd rajta egy kicsit állni. A só szinte fel fogja emelni a ráégett ételt, így már könnyedén ki tudod takarítani az edényt.