tóth gabi
Minden sütemény diétássá, de egyben finommá is tehetõ, ha ezt a módszert próbálod ki. Így nem kell tartanod attól, hogy a desszert miatt pluszkilók rakódnak rád.
A diétás, liszt- és cukormentes desszerteknél a legnagyobb fejtörést az okozza, hogyan készítsük el a tésztát, hiszen fontos, hogy a sütemény finom legyen. Sajnos a fehér liszt és a cukor szóba sem jöhet alapanyagként, hiszen magas szénhidráttartalmuk miatt nem passzolnak a diétába. Na de akkor hogyan oldjuk meg? Ez a tortalap abban segít, hogy elkerülhesd a fehér lisztet, kizárhasd a cukrot, kedvezz a diétádnak és az egészségednek - miközben nem kell lemondanod a finom falatokról.
1 csésze kókuszliszt
10 dkg felkockázott vaj
2 tojás
1/2 tk. Vanilla Sweet folyékony vaníliakivonat
1 ek Lovely Sweet folyékony édesítő
csipet só
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2. Habverővel keverd össze a tojást, a vaníliát és a vajat.
3. Egy másik tálban keverd össze a többi alapanyagot.
4. Keverd össze a két tál tartalmát, alaposan dolgozd össze. Sima és homogén tésztát kapsz.
5. Gyúrd a tésztát egy labdává, majd a kiszemelt tortaforma alját béleld ki sütőpapírral, és ujjaiddal egyengesd, lapítsd szét benne a tésztát.
6. Véletlenszerűen szúrj bele egy villa hegyével apró lyukakat, hogy megfelelően sülhessen.
7. 10 percig süsd a tésztát, amíg szép, aranybarna színt nem kap.
Ha a krémet vagy tölteléket, melyet a tésztára szánsz, szintén sütni kell, akkor a tészta kilógó peremét takard le alufóliával, hogy a második sütési fázis alkalmával ne égjen meg.
Ha nem kell továbbsütni, csak hagyd kihűlni, és ekkor kend rá a sütést nem igénylő krémet.