Létrehozva: 2016.08.17.

Kárpát-medencéért Nívódíjat kap Mága Zoltán

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat díjátadó ünnepségén a Parlamentben tüntetik ki a népszerû hegedûmûvészt

A Kárpát-medencéért Nívóját veheti át Mága Zoltán hegedűművész szeptember 6-án a Parlamentben a Magyar Termék Nagydíj Pályázat ünnepélyes díjátadó ünnepségén.

A pályázat határon túli győzteseit a Kolozsvári Magyar Napokon jelentette be Kiss Károlyné Ildikó, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Iroda ügyvivő igazgatója a Kiírók Tanácsa nevében.

A Kárpát-medencéért Nívódíjat olyan személy kaphatja meg, aki évek óta bizonyítottan elkötelezett a határon túli térségek és az anyaország kapcsolatainak erősítésében és elkötelezett a hagyományok tisztelete, a magyarság eszméje iránt.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Nívójával ismeri el a Kiírók Tanácsa Mága Zoltán hegedűművész Kárpát Hazáért tett több évtizedes munkáját szeptember 6-án, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat ünnepélyes eredményhirdetésén, a Parlament Felsőházi termében. A Magyar Gazdaság Ünnepén köszöntőt mond, és a díjakat átadja: dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke és a rendezvény fővédnöke, Potápi Árpád János, a nemzetpolitikáért felelős államtitkár, valamint Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár.

Mága Zoltán elmondta: 

„Megtiszteltetés számomra, hogy a határainkon túli magyarságért végzett kulturális missziómat, karitatív tevékenységeimet elismerik, de egyben meglepetés is, mert a határon túli honfitársaimért majd két évtizede személyes indíttatásból, önzetlenül dolgoztam, nem vártam, nem várok érte jutalmazást. Az igazi elismerés számomra mindig is az volt, amikor a kint élő magyarok fejezték ki büszkeségüket, hogy elvittem otthonukba a magyar zenei kultúrát. Számos, főként karitatív célú koncertemmel, úgy vélem, közelebb tudtam hozni a határon túli magyarságot az anyaországban élőkkel. Attól, hogy közigazgatási, vagy országhatárok választanak el minket, az érzelmekben, a szeretetben, az összetartozásban nincsenek határok, falak, akadályok magyarok és magyarok között. Mert, éljenek a tengeren túl, a szomszédos országokban, vagy a világ bármely pontján, aki magyar, az örökké magyar marad. A Kárpát-medencében élő magyarság az igaz magyar kultúrát élteti, az országhatárok ellenére hűen őrzi a magyar hagyományokat, a nyelvet, a népzenét, a kultúrát.”

A hegedűművész kiemelte, hogy az augusztus 21-én, a budapesti Szent István-bazilikából útjára induló Kárpát-medencét átölelő, egy hónapos Hangok és Haragok Klasszikus Zenei Fesztivál keretében nemcsak Magyarország minden megyéjében, hanem Kárpátalján, Erdélyben, a Vajdaságban és a Felvidéken is felcsendülnek zenei kincseink, erősítve a magyar kulturális közösségi tudatot. A katolikus, református, evangélikus templomokban és zsinagógákban rendezendő jótékonysági koncertekkel Mága Zoltán nemcsak a magyar zenei kultúrát kívánja népszerűsíteni, hanem konkrét segítséget is szeretne nyújtani a hangversenyeknek otthont adó településeknek.

„Az év bármely időszakában nagy szeretettel térek vissza Erdélybe, Felvidékre, a Vajdaságba és a Kárpátaljára, hogy segítsem honfitársaimat, a szegénységben élő, határon túli gyermekeket, közösségeket” 

– mondta Mága Zoltán.

Kiemelte: 

„Minden évben meghívom határainkon túl élő honfitársaimat is a Budapesti Újévi Koncertemre. Természetesen 2017. január 1-én, a IX. Budapesti Újévi Koncerten is együtt köszöntöm az új esztendőt a Kárpát-medence magyarságával.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

4 csillagjegy, akinek nagy felismeréseket hoz az élet még a napfogyatkozás előtt

magyarnemzet.hu

Főügyész Magyar Péter felvételéről: így nem törölhető a tartalom

metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban

ÉLETMÓDI

Még reggel is az álmod hatása alatt vagy? Ez történhetett!

ÉLETMÓDI

Rámenős és domináns - 4 csillagjegy, akikkel szemben esélyed sincs!

ÉLETMÓDI

Bárkire lecsaphat a titokzatos Hashimoto-kór. Ezekre a jelekre figyelj!