kulcsár edina
Két hónapja száguldott végig az interneten a hír, hogy Schmuck Andorról palacsintát neveztek el egy budapesti étteremben. Egy életünk, egy halálunk - gondoltuk, adunk egy esélyt a bizarr nevû édességnek.
1. Az étterem rendezett, tiszta, és felettébb hangulatos, tipikus „kockás abrosz” – életérzés, a belváros közepén.
2. Az étlapon a desszertek között, megtaláltuk: „Andorka” palacsintáját, házi baracklekvárral.
3. A palacsinta kívánatos és ízorgiát okozott, ugyanis a finoman savanykás baracklekvár mellé mascarponés fahéjas krém került. A savanyú – édes íz a jó tésztával és a fűszeres, selymes töltelékkel olyan meglepetés és kellemes érzés, mint a sivatagi vándor első kortya az oázis friss vizű kútjából.
4. A palacsinta nem tűzforró, nem égeti le az ember nyelvét – finoman ropogós, és mégis könnyed, szinte elolvad el az ember szájában.
A desszerttől eltelve aztán megkérdeztük az étterem igazgatóját, hogy milyen sikere van a Schmuck töltött palacsintájának.
Két hónapja, amióta az étlapon van Andorka palacsintája, éttermünk vezető desszertje. Sőt, vannak, akik csak ezért jönnek el éttermünkbe, főleg idősebb emberek, hogy megkóstolják.
– árulta el Márton Gábor, a Budapest étterem vezetője.
Ezek után már csak egy dolog volt hátra, magának Schmuck Andornak a megkeresése, hogy megtudjuk, mit szól a palacsintája népszerűségéhez.
örül ha ízlett, és bízik benne, hogy másik kedvenc desszertje a „lekváros befütyülke Andor módra” is felkerül majd valamelyik étterem kínálatába.
Egyet megígérhetünk: azt is megkóstoljuk!