5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Kiütéssel győz a tepsis csirke, ledobtuk a panírt!

Kiütéssel győz a tepsis csirke, ledobtuk a panírt!
FÁB
Szerző
FÁB
Létrehozva2016. 07. 06. 20:00

Felejtsd el a zsírtól csöpögõ panírbundát! Tegyél egészséges vacsorát az asztalra! Ezt a gyorsan és könnyen elkészíthetõ isteni finomságot az egész családod imádni fogja!

Ez a recept mindent tud, amit egy könnyű vacsorának teljesítenie kell: könnyű, ízletes, roppanós és krémes, zamatos és különleges ízű, miközben büntetlenül fogyaszthatod.

Hozzávalók:

4 csirkemellfilé

1/4 teáskanál só

1/4 teáskanál őrölt bors

1 evőkanál olívaolaj

1 csésze csirkehús leves

1 evőkanál citromlé

1/4 csésze apróra vágott hagyma

1 evőkanál apróra vágott koriander

1/2 teáskanál pirospaprika

3 evőkanál tejszín

2 evőkanál sótlan vaj

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.

Sózd és borsozd meg a csirkemelleket.

Egy serpenyőben az olívaolajon süsd elő és pirítsd 6-7 percen át a csirkemelleket, majd tedd őket egy tányérra, és szorosan takard le fóliával.

A serpenyőt kicsit vedd le a tűzről, keverd össze benne a húslevest, a citromlét, a hagymát, a koriandert és a pirospaprikát.

Tedd vissza a serpenyőt a tűzre, kevergetés közben hagyd, hogy felforrjon. Körülbelül 10 percig forrald, majd add hozzá a vajat és a tejszínt, keverd addig, amíg a vaj szépen el nem olvad.

Helyezd a csirkét egy tepsibe, locsold meg a tejszínes-korianderes szósszal, majd a sütőben fedetlenül 5-10 percig süsd készre.

Magában is fogyaszthatod, de különösen finom, haspárgát tálalsz hozzá.

Isteni finom! Jó étvágyat!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.