tóth gabi
Felejtsd el a zsírtól csöpögõ panírbundát! Tegyél egészséges vacsorát az asztalra! Ezt a gyorsan és könnyen elkészíthetõ isteni finomságot az egész családod imádni fogja!
Ez a recept mindent tud, amit egy könnyű vacsorának teljesítenie kell: könnyű, ízletes, roppanós és krémes, zamatos és különleges ízű, miközben büntetlenül fogyaszthatod.
Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
1/4 teáskanál só
1/4 teáskanál őrölt bors
1 evőkanál olívaolaj
1 csésze csirkehús leves
1 evőkanál citromlé
1/4 csésze apróra vágott hagyma
1 evőkanál apróra vágott koriander
1/2 teáskanál pirospaprika
3 evőkanál tejszín
2 evőkanál sótlan vaj
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.
Sózd és borsozd meg a csirkemelleket.
Egy serpenyőben az olívaolajon süsd elő és pirítsd 6-7 percen át a csirkemelleket, majd tedd őket egy tányérra, és szorosan takard le fóliával.
A serpenyőt kicsit vedd le a tűzről, keverd össze benne a húslevest, a citromlét, a hagymát, a koriandert és a pirospaprikát.
Tedd vissza a serpenyőt a tűzre, kevergetés közben hagyd, hogy felforrjon. Körülbelül 10 percig forrald, majd add hozzá a vajat és a tejszínt, keverd addig, amíg a vaj szépen el nem olvad.
Helyezd a csirkét egy tepsibe, locsold meg a tejszínes-korianderes szósszal, majd a sütőben fedetlenül 5-10 percig süsd készre.
Magában is fogyaszthatod, de különösen finom, haspárgát tálalsz hozzá.
Isteni finom! Jó étvágyat!