Létrehozva: 2016.07.06.

Kiütéssel győz a tepsis csirke, ledobtuk a panírt!

Felejtsd el a zsírtól csöpögõ panírbundát! Tegyél egészséges vacsorát az asztalra! Ezt a gyorsan és könnyen elkészíthetõ isteni finomságot az egész családod imádni fogja!

Ez a recept mindent tud, amit egy könnyű vacsorának teljesítenie kell: könnyű, ízletes, roppanós és krémes, zamatos és különleges ízű, miközben büntetlenül fogyaszthatod.

Hozzávalók:

4 csirkemellfilé

1/4 teáskanál só

1/4 teáskanál őrölt bors

1 evőkanál olívaolaj

1 csésze csirkehús leves

1 evőkanál citromlé

1/4 csésze apróra vágott hagyma

1 evőkanál apróra vágott koriander

1/2 teáskanál pirospaprika

3 evőkanál tejszín

2 evőkanál sótlan vaj

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.

Sózd és borsozd meg a csirkemelleket.

Egy serpenyőben az olívaolajon süsd elő és pirítsd 6-7 percen át a csirkemelleket, majd tedd őket egy tányérra, és szorosan takard le fóliával.

A serpenyőt kicsit vedd le a tűzről, keverd össze benne a húslevest, a citromlét, a hagymát, a koriandert és a pirospaprikát.

Tedd vissza a serpenyőt a tűzre, kevergetés közben hagyd, hogy felforrjon. Körülbelül 10 percig forrald, majd add hozzá a vajat és a tejszínt, keverd addig, amíg a vaj szépen el nem olvad.

Helyezd a csirkét egy tepsibe, locsold meg a tejszínes-korianderes szósszal, majd a sütőben fedetlenül 5-10 percig süsd készre.

Magában is fogyaszthatod, de különösen finom, haspárgát tálalsz hozzá.

Isteni finom! Jó étvágyat!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek