Újabb figyelmeztetést adott ki az ÁNTSZ a hőségriadó miatt

A csütörtöktõl vasárnapig tartó másodfokú hõségriadó miatt újabb veszélyre hívta fel a figyelmet a tisztiorvosi szolgálat.

Szerző Brenner Balázs

A melegben az izzadás miatt sót veszítünk, ezért érdemes olyan ásványvizet fogyasztani, amelynek magasabb a nátriumtartalma - mondta Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos az M1 aktuális csatornán csütörtök reggel. Arra a kérdésre, hogy jobb-e meleg italokat fogyasztani a hőségben azt mondta, lehet meleget inni, de ennek nincs akkora jelentősége,

nem létfontosságú.

A strandolók figyelmét arra hívta fel, hogy felhevült testtel hideg vízbe ugrani veszélyes, inkább fokozatosan kell bemenni a vízbe és így hűteni le a testet.

Elmondta továbbá, hogy a melegben lenge, világos színű ruhát érdemes viselni, és védeni kell a fejet a sugárzástól.

Ahogy a %RIPOST% is beszámolt róla, csütörtöktől vasárnap éjfélig hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban egyre melegebb léghullámok érkeznek a Magyarország fölé. Az ország túlnyomó részén 25-26 Celsius-fok felett lesz, péntektől vasárnapig sokfelé a 27 Celsius-fokot is meghaladja a napi középhőmérséklet.

Szerző Brenner Balázs

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!