Létrehozva: 2016.05.07.

Zéró szénhidrát! Fokhagymás lett a felhőkenyér, ezért őrül meg a fél világ!

Ez a kenyérke nem tartalmaz lisztet, de szendvics alapanyagként, köretként vagy nassolnivalóként is kitûnõ választás.

A diéta az életmódváltás legnehezebb része talán, hogy elhagyjuk a kenyeret. Nem véletlenül aratott akkora sikert világszerte a felhőkenyér. Ez a recept egy remek alternatíva, ha ízes, de lisztmentes falatokra vágysz, melyek szendvicsként és önmagukban is megállják a helyüket.

Hozzávalók

  • 2 tojás

  • 1 csipet sütőpor

  • 2 evőkanál krémsajt

  • 1/2 evőkanál fokhagymapor, melyet persze kiválthatsz préselt fokhagymával is

  • 1/2 evőkanál oregano

  • 3 szelet mozzarella

  • 2 evőkanál vaj

    Elkészítés

  • Melegítsd elő a sütőt 160 fokra.

  • Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.

  • Válaszd ketté a tojásokat, a tojásfehérjéket a sütőporral verd kemény habbá.

  • Keverd krémesre a tojássárgákat a krémsajttal.

  • Óvatosan add egymáshoz a két keveréket, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab.

  • A sütőpapírra halmozz egymástól kényelmes távolságra kis adagokat, 18-20 percig süsd aranybarnára.

  • Amíg sülnek a kenyérkék, olvaszd fel a vajat egy serpenyőben. Keverd hozzá a fokhagymást és az oreganót.

  • Nyisd ki a sütőt, kend a kenyérkék tetejére a fokhagymás vajat, és fél-fél szelet mozzarellát.

  • Süsd tovább a fokhagymás, vajas, sajtos kenyérkét további 2 percig, amíg a sajt szépen megolvad és megpirul a tetejükön. Apró magvakat is szórhatsz rá.

    Friss petrezselyemmel és reszelt parmezánnal meleg rágcsálnivalóként vagy köretként fogyaszthatod, de akár szendvicsként, zöldségekkel megpakolva is remekül megállják a helyüket.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek