tóth gabi
Ez a krémes, édes finomság büntetlen élvezetet nyújt, és nem tudsz betelni vele.
A mennyei csokoládétorta és a könnyű, sós felhőchips után itt a legújabb ízélmény. Ez a palacsinta kávés, krémes, ráadásul lisztet és cukrot sem tartalmaz. Igazán imádni fogod!
Hozzávalók
60 g natúr krémsajt
2 tojás
1 teáskanál édesítőszer
1/2 teáskanál fahéj
Elkészítés
Keverd össze turmixgépben az összetevőket, majd hagyd 2 percig pihenni, hogy összeálljon.
Kivajazott vagy olajjal megkent serpenyőben süsd meg a palacsintákat - készítsd kicsivel vastagabbra, mint ahogyan a hagyományos palacsintatésztáknál megszoktad.
Hozzávalók
a kisütött palacsinták
1 csésze lehűtött kávé
cukrozatlan kakaópor
120 g krémsajt
2 evőkanál cukormentes karamellszirup
1 csésze tejszín
Elkészítés
Keverd össze a krémsajtot és a karamellszirupot
Verd kemény habbá a tejszínt
A tejszínhab harmadát keverd össze a kávés krémsajttal, majd forgasd óvatosan és fokozatosan egybe az egészet, és hagyd kicsit pihenni
Áztasd a kávéba a palacsintatésztákat 2 percig, de ha erősebb ízre vágysz, akkor hosszabb ideig hagyhatod, hogy megszívja magát.
A palacsintát kend meg a tejszínes-kávés krémsajttal, majd hintsd meg kakaóporral, ezután helyezd rá a következő palacsintát, kend meg a krémmel és szórd meg kakaóval - és így tovább, egésze addig, amíg a tetejére az utolsó palacsintatészta nem kerül.
Ha extra élvezetre vágysz, öntsd nyakon egy kis cukormentes csokoládésziruppal, de fogyaszthatod eperrel vagy önmagában is.