RETRO RÁDIÓ

Mennyei kávés-karamellás felhőpalacsinta zéró szénhidráttal!

Mennyei kávés-karamellás felhőpalacsinta zéró szénhidráttal!
FÁB
Szerző
FÁB
Létrehozva2016. 05. 17. 11:20

Ez a krémes, édes finomság büntetlen élvezetet nyújt, és nem tudsz betelni vele.

A mennyei csokoládétorta és a könnyű, sós felhőchips után itt a legújabb ízélmény. Ez a palacsinta kávés, krémes, ráadásul lisztet és cukrot sem tartalmaz. Igazán imádni fogod!

1. lépés - a palacsinták

Hozzávalók

60 g natúr krémsajt

2 tojás

1 teáskanál édesítőszer

1/2 teáskanál fahéj

Elkészítés

Keverd össze turmixgépben az összetevőket, majd hagyd 2 percig pihenni, hogy összeálljon.

Kivajazott vagy olajjal megkent serpenyőben süsd meg a palacsintákat - készítsd kicsivel vastagabbra, mint ahogyan a hagyományos palacsintatésztáknál megszoktad.

2. lépés - a kávés élvezet

Hozzávalók

a kisütött palacsinták

1 csésze lehűtött kávé

cukrozatlan kakaópor

120 g krémsajt

2 evőkanál cukormentes karamellszirup

1 csésze tejszín

Elkészítés

Keverd össze a krémsajtot és a karamellszirupot

Verd kemény habbá a tejszínt

A tejszínhab harmadát keverd össze a kávés krémsajttal, majd forgasd óvatosan és fokozatosan egybe az egészet, és hagyd kicsit pihenni

Áztasd a kávéba a palacsintatésztákat 2 percig, de ha erősebb ízre vágysz, akkor hosszabb ideig hagyhatod, hogy megszívja magát.

A palacsintát kend meg a tejszínes-kávés krémsajttal, majd hintsd meg kakaóporral, ezután helyezd rá a következő palacsintát, kend meg a krémmel és szórd meg kakaóval - és így tovább, egésze addig, amíg a tetejére az utolsó palacsintatészta nem kerül.

Ha extra élvezetre vágysz, öntsd nyakon egy kis cukormentes csokoládésziruppal, de fogyaszthatod eperrel vagy önmagában is.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.