tóth gabi
Egyszerre lágy és roppanós, szaftos és pikáns! Igazi csemege, ha csak bekapnál valamit! Azt is megmutatjuk, hogy lesz diétás.
Igazi csemege ez a sós finomság: egyszerre adja a ropogós falatok élvezetét és a lágy, puha sajt élményét. A jó hírünk az, hogy pofonegyszerű elkészíteni. A még jobb hírünk pedig nem más, mint hogy két alternatívát is kínálunk a receptre: egyet a tésztaimádóknak, egyet pedig mindazoknak, akik ügyelnek a glikémiás indexükre, és igyekeznek csökkenteni étrendjükben a szénhidrátot!
Béleld ki a muffinsütőt a baconszeletekkel. A szeleteket a formák belsejébe, a perem mentén illeszd.
Ha az ételt tésztával készíted, akkor a tésztát 6-7 percig főzd. Ha édesburgonyával készíted, akkor gyaluld le a megtisztított burgonyát, majd forrázd le.
Öntsd le a tésztáról vagy burgonyáról a vizet, add hozzá a tejet, a vajat, a fokhagymát, a trappista és cheddar sajtokat. Sóval és borssal ízesítsd.
Oszd szét az egészet annyi részre, amennyi muffinformát készülsz megtölteni, és halmozd a baconszeletekkel bélelt formába. Tetejét hintsd meg parmezánnal.
Előmelegített sütőben, 15 percig süsd össze az ízeket. Ennyi idő alatt ropogósra sül a bacon, a sajt pedig krémesen olvad szét.
Amennyiben tésztával készítetted az ételt, úgy a falatokat akár kézzel, nassként is fogyaszthatod. Ha az édesburgonyát választottad, akkor a töltelék lágyabb és krémesebb lesz, ezért érdemes hozzá villát választanod.
Ízesítésként és díszítésként friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel is megszórhatod az elkészült finomságokat.