kulcsár edina
Egyszerû, lágy, krémes, igazi mennyei lakoma, melybõl nem fogsz tudni eleget készíteni, mert olyan hamar elfogy majd.
Ez a spagettirecept óriási tetszést aratott a közösségi oldalakon, viharos sebességgel kezdett el terjedni a híre. És hogy mi a titka? Az egyszerű hozzávalók, a könnyű elkészítés, na meg persze az isteni íz.
1 csomag spagettitészta
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
200 ml tejszín
200 ml tyúkhúsleves leve (készítheted leveskockából is)
200 gramm parmezán vagy reszelt, sós sajt
só, bors
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
Sós, főzd a spagettitésztát addig, amíg még éppen enyhén roppanós marad.
Míg a tészta fő, hevítsd fel az olajat, nyomd bele a fokhagymákat (az is jó, ha nagyon apróra vágod), 1 percig hagyd, hogy enyhén pirulni kezdjen. Add hozzá a tejszínt és a húslevest, és az elkészült tészta egy kisebb részét. Alaposan forgasd össze, míg a szósz a tészta mindegyik szálát jól átitatja.
Ezután vedd le a serpenyőt a tűzről, add hozzá a tészta többi részét, forgasd össze. Sóval, borssal, reszelt sajttal és petrezselyemmel ízesítsd és azonnal fogyasszátok!