RETRO RÁDIÓ

Eltitkolt tudomány: ecettől lesz tovább friss az epred!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 05. 29. 11:30

Ezzel a meglepõ trükkel sokkal tovább marad friss ez az isteni gyümölcs. Ha kipróbálod, biztosan rászoksz majd a módszerre.

Az eper fantasztikusan finom gyümölcs, de sajnos szezonja rövid ideig tart, és hiába szeretjük roppanósan, állagát is hamar elveszíti. Ezzel a trükkel viszont tovább megőrzi frissességét, mint valaha!

Mosd meg alaposan a gyümölcsöt!

Egy nagy tálban 8 csésze vízhez 1 csésze ecetet, majd tedd az epreket az ecetes vízbe.

Hagyd benne néhány percig az eperszemeket a vízben, közben kicsit rázogasd át, hogy mindenhol átjárja az oldat, mely megöli a spórákat és baktériumokat.

Egy tésztaszűrővel emeld ki a gyümölcsöket a tálból, majd alaposan öblítsd át tiszta vízzel, hogy ne maradjon nyoma az ecet ízének.

Szárítsd meg óvatosan és alaposan az epret papírtörlővel vagy tiszta és száraz konyharuhával.

A megmosott és megszárított szemeket tedd olyan dobozba, melyet papírtörlővel bélelsz ki, hogy felszívja a nedvességet. Így ropogósak és frissek maradnak az eprek.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.