tóth gabi
Ezzel a meglepõ trükkel sokkal tovább marad friss ez az isteni gyümölcs. Ha kipróbálod, biztosan rászoksz majd a módszerre.
Az eper fantasztikusan finom gyümölcs, de sajnos szezonja rövid ideig tart, és hiába szeretjük roppanósan, állagát is hamar elveszíti. Ezzel a trükkel viszont tovább megőrzi frissességét, mint valaha!
Mosd meg alaposan a gyümölcsöt!
Egy nagy tálban 8 csésze vízhez 1 csésze ecetet, majd tedd az epreket az ecetes vízbe.
Hagyd benne néhány percig az eperszemeket a vízben, közben kicsit rázogasd át, hogy mindenhol átjárja az oldat, mely megöli a spórákat és baktériumokat.
Egy tésztaszűrővel emeld ki a gyümölcsöket a tálból, majd alaposan öblítsd át tiszta vízzel, hogy ne maradjon nyoma az ecet ízének.
Szárítsd meg óvatosan és alaposan az epret papírtörlővel vagy tiszta és száraz konyharuhával.
A megmosott és megszárított szemeket tedd olyan dobozba, melyet papírtörlővel bélelsz ki, hogy felszívja a nedvességet. Így ropogósak és frissek maradnak az eprek.