Eddig tart a májusi nyár! A meteorológus megdöbbentő jóslata

Múlt péntek óta folyamatosan melegedett a levegõ, hétfõn volt, ahol 30 fokot is mértek, de érkezett a hidegfront. Sõt, a nyíregyházi Dávid Mihály mérnök-idõjós szerint még jó ideig kell várni a tartós, nyárias idõre.

Szerző Brenner Balázs

Igazán jó időt kaptunk az elmúlt hétvégén, amit többen is kihasználtak: megteltek a budapesti és a Velencei-tó strandjai is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a kora nyárban délen akár 30 fokot is mérhetünk hétfőn napközben, de máshol se lesz 25-26 foknál hűvösebb, csupán a Kisalföldön lehet élénk a délkeleti szél.

A késő délutáni óráktól nyugat felől már megnövekszik a felhőzet és az esti órákban hidegfront érkezik záporral, zivatarral.

Dávid Mihály nyíregyházi meteorológus előrejelzése szerint sem örülhetünk sokáig a forróságnak, kedden akár 10 fokot is zuhanhat a hőmérséklet.

Igazán nyaralásra alkalmas idő csak július és augusztus közepén lesz az országban

- árulta el a szakértő, aki még egy rossz hírrel szolgált, ugyanis a jóslata szerint a csapadék is kevés lesz idén, ami sajnos nem kedvez a mezőgazdaságból élőknek sem.

Dávid Mihály előrejelzéseihez az égitestek tömegvonzását veszi alapul. Saját bevallása szerint számításai egy szerencsés felismerés és 40 év kutatás eredménye alapján készülnek. Azt mondja, hogy a napi előrejelzéseket nem helyettesíti, de sok esetben napra pontos.

Szerző Brenner Balázs

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!