tóth gabi
Egy kutatás során jutottak erre a következtetésre. És miért ne hinnénk nekik, ha egyszer csokiról van szó?
A csokoládé mennyei, édes, képes rabul ejteni bennünket, és ami igazán jó hír: állítólag okosabbá is tesz.
Egy tanulmányhoz csaknem ezer, 23 és 98 év közti embert vizsgáltak. Felfedezték, hogy aki rendszeresen eszik csokoládét, annak a csoki jó hatással van a kognitív agyi funkcióira, beleértve a memóriát, a térbeli tájékozódást és az érvelési készségeket is.
Ezt a hatást a csokoládéban lévő flavanoloknak tulajdonítják, melyek egyébként jóval nagyobb mennyiségben fordul elő az étcsokoládéban, mint a tejcsokiban. Előbbiben ugyanis 30-70% a kakaótartalom, míg utóbbiban mindössze 7-15%.
Sajnos a kutatás csak a napi rendszerességet vizsgálta, azt már nem, hogy naponta milyen mennyiségben fogyasztják a résztvevők a csokit. De feltétlenül jó hír, hogy beszámolójuk szerint a már fent említett hatásokon felül a csoki véd az idősödéssel együtt járó kognitív, agyi funkciók romlása ellen is.