tóth gabi
A tükörtojást mindenki szereti, és elkészíteni sem bonyolult. De így egyenesen tökéletes lesz!
Egy jó tükörtojás reggelire? Esetleg könnyű vacsorának? Jöhet, nem igaz? A tükörtojás egyszerű, finom és könnyű elkészíteni. Egyedül az okozhat benne macerát, hogy túlságosan szétterül a fehérje, így aztán a fehér rész túlsül, miközben a sárgájára még bőven ráférne a hő. Ennek mostantól vége, mert az alábbi trükkel nemcsak gyönyörű és szabályos tükörtojásokat készíthetsz, de a sülés is egyenletesebbé válik.
Vágj egy megpucolt vöröshagymából egy jókora szeletet. Emelj le róla a legszélső karikát, ez fogja majd a keretét megadni a tojásnak. Üsd a serpenyőben a tojást a hagymakarika közepébe: így nem csak a sült hagyma ízével bolondítod meg az ételt, de gyönyörű, szabályosan kerek és egyenletesen átsült tükörtojást kapsz. Jó étvágyat hozzá!