tóth gabi
Igazi csemegét mutatunk, mely feldobja a szeretett, de már kicsit túl megszokott ebédet.
A rántott csirke szinte minden család nagy kedvence. De jó ötlet néha feldobni és izgalmasabbá tenni a megszokottat - persze úgy, hogy csakis jó süljön ki belőle! Ezekkel az tippekkel biztosan sikert aratsz majd a családnál!
Fűszerezd be a csirkét sóval, borssal, szárnyas fűszerkeverékkel és bármilyen fűszerrel, amihez éppen kedved támad. Ezt követően a liszthez adjál 1 teáskanál sütőport, 1/2 teáskanál sót és egy csipetnyi borsot. 1 tojáshoz önts 1/2 deci tejet, majd az egészet keverd össze a száraz alapanyagokkal, és így vidd fel keveréket panírként a csirkére!
Távolítsd el a csirke bőrét, kend be a húst mustárral, és hagyd pácolódni 1-2 órát. Tegyél egy zacskóba nagyjából 30 darab korpás, sós kekszet, majd törd apró darabokra, durva morzsákra. Adj a morzsához 4 evőkanál lisztet, 2 evőkanál burgonyapelyhet, egy csipet bazsalikomot, és rázd össze!. Dobd bele a zacskóba a mustárral bekent csirkét is, és rázd addig, míg a kekszes keverék jól be nem borítja minden részét.