kulcsár edina
Óriási sikert aratott ez a szuper recept. Neked is ki kell próbálnod!
Viharos gyorsasággal hódította meg az internetet ez a recept. Nem is csoda, hiszen egyszerű, látványos és isteni! Ráadásul még a közelgő húsvéthoz is kiválóan passzol. Mivel amerikai receptről van szó, a hozzávalók nagy részét érdemes csészében adagolni. Csészeként válassz egy 2 decis bögrét, és már kezdheted is az élvezetes előkészületeket!
A pite tésztájához:
1,5 csésze liszt
1/2 teáskanál só
1/4 csésze margarin
1/4 csésze vaj + amennyi a forma kikenéséhez szükséges
4-5 evőkanál hideg víz
A "feltéthez":
2 csésze tej
4 nagy tojás
3 újhagyma, szeletelve
1 csésze aprított, sós sajt
3 szelet sült szalonna vagy bacon, aprítva
2 csésze kockára vágott, főtt burgonya
3/4 teáskanál só
1/4 teáskanál fekete bors
10 szelet szalonna vagy bacon
A tészta hozzávalóit gyúrd össze. Figyelj rá, hogy ne gyúrd túl, mert akkor romlani fog az állaga! Félórára tedd hűtőbe, mielőtt felhasználod.
A tojást, tejet, sót és borsot habverővel keverd össze. Add hozzá a sajtot, hagymát, aprított szalonnát.
Bélelj ki egy sütőformát a pite tésztájával, és a tojásos keveréket öntsd rá.
Süsd előmelegített sütőben 180 fokon nagyjából 35 percig, amíg szépen összeáll a tojásos massza.
Vedd ki a pitét, és rácsosan borítsd be a szalonnaszeletekkel. Engedd, hogy a szeletek túllógjanak a pite szélén, hiszen sülés közben méretük össze fog majd ugrani.
További 10-15 percig süsd, és ha igazán ropogósra szeretnéd, akkor locsold meg egy kis szalonnazsírral.