Létrehozva: 2016.03.17.

Ezért a szalonnás finomságért őrül meg épp a fél világ! Íme a recept

Óriási sikert aratott ez a szuper recept. Neked is ki kell próbálnod!

Viharos gyorsasággal hódította meg az internetet ez a recept. Nem is csoda, hiszen egyszerű, látványos és isteni! Ráadásul még a közelgő húsvéthoz is kiválóan passzol. Mivel amerikai receptről van szó, a hozzávalók nagy részét érdemes csészében adagolni. Csészeként válassz egy 2 decis bögrét, és már kezdheted is az élvezetes előkészületeket!

Hozzávalók

A pite tésztájához:

  • 1,5 csésze liszt

  • 1/2 teáskanál só

  • 1/4 csésze margarin

  • 1/4 csésze vaj + amennyi a forma kikenéséhez szükséges

  • 4-5 evőkanál hideg víz

    A "feltéthez":

  • 2 csésze tej

  • 4 nagy tojás

  • 3 újhagyma, szeletelve

  • 1 csésze aprított, sós sajt

  • 3 szelet sült szalonna vagy bacon, aprítva

  • 2 csésze kockára vágott, főtt burgonya

  • 3/4 teáskanál só

  • 1/4 teáskanál fekete bors

  • 10 szelet szalonna vagy bacon

    Elkészítés

    A tészta hozzávalóit gyúrd össze. Figyelj rá, hogy ne gyúrd túl, mert akkor romlani fog az állaga! Félórára tedd hűtőbe, mielőtt felhasználod.

    A tojást, tejet, sót és borsot habverővel keverd össze. Add hozzá a sajtot, hagymát, aprított szalonnát.

    Bélelj ki egy sütőformát a pite tésztájával, és a tojásos keveréket öntsd rá.

    Süsd előmelegített sütőben 180 fokon nagyjából 35 percig, amíg szépen összeáll a tojásos massza.

    Vedd ki a pitét, és rácsosan borítsd be a szalonnaszeletekkel. Engedd, hogy a szeletek túllógjanak a pite szélén, hiszen sülés közben méretük össze fog majd ugrani.

    További 10-15 percig süsd, és ha igazán ropogósra szeretnéd, akkor locsold meg egy kis szalonnazsírral.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek