Tegyél hagymát a mikróba, és tátva marad a szád!

Nem kell semmi különösebb elõkészület, csak egy mikrohullámú sütõ, és a héjától megszabadított hagyma. Rászoksz a módszerre!

A hagyma aprítása a legtöbb étel elkészítésénél megúszhatatlan feladat. Nekiállhatsz befogott orral, búvárszemüvegben, nyelved alá tett kortynyi vízzel, de a trükkök sajnos haszontalanok, a végén úgyis potyogni fognak a könnyeid. Ennek viszont most vége, mert kiderült, hogyan is tudod száraz szemmel végrehajtani a műveletet.

1. Pucold meg a hagymát.

2. A hagymába egy és hegyével szúrj néhány lyukat.

3. Tedd be a hagymát néhány másodpercre a mikróba, ahol a hő hatására késsel ejtett lyukakon keresztül távoznak majd azok a gázok, melyek a könnyezést okozzák. Fontos, hogy tényleg csak rövid ideig melegítsd így a hagymát, hogy ne főjön meg.

A mikró a hagymatrükkön kívül még egyéb trükkökre is képes! Például arra, hogy olajszag és mosogatás nélkül készíts finom, roppanós bacon szeleteket a reggelidhez vagy éppen a krémlevesedhez.

1. Tegyél egy tányérra papírtörlőt. A papírtörlő egyik felére helyezd rá a bacon szeleteket, majd a fröccsenések elkerülése érdekében hajtsd rájuk a a papírtörlő másik felét.

2. Legmagasabb hőfokon annyiszor 1 percre állítsd be a mikrót, ahány szeletet ropogósra akarsz sütni. Majd élvezd a végeredményt.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!