Minél cifrábban káromkodsz, annál magasabb lehet az IQ-d!

Elképesztõ felismerésre jutott a tudomány: azoknak, akik úgy káromkodnak, mint a kocsis, az átlagosnál nagyobb lehet a szókincsük és az intelligenciájuk.

Az ízesen káromkodó emberek szókincse lényegesen nagyobb az átlagnál, legalábbis ezt állítják a legújabb amerikai kutatások - írja a Daily Mail. A kutatók arra kérték a résztvevőket, hogy egyetlen percbe sűrítsenek bele annyi trágár kifejezést, amennyit csak tudnak. Ezt követően az volt a feladatuk, hogy ugyanilyen szellemben állatneveket soroljanak. A kutatást vezető két szakember egybehangzóan azt állapította meg, hogy a káromkodás pozitívan hat a gördülékeny nyelvhasználatra és segíti az asszociációs képességet.

Szintén a megállapítások közt szerepelt, hogy azok, akik gyakran használnak tabunak számító kifejezéseket, árnyaltabban fejezik ki magukat az anyanyelvükön.

Hogy, hogy nem, szinte minden helyzetre van egy-egy pont odaillő trágár szavuk.Állítólag ezek a cifrán káromkodó emberek többet olvasnak az átlagnál, ezért képzeletük lényegesen élénkebb, így szinte bármilyen helyzetre tudnak, vagy kitalálnak egy-egy frappáns, de trágár beszólást. Aki egy percig folyamatosan káromkodik, az képes ugyanennyi ideig például különböző állatfajtákat is felsorolni. Ezeknek a névtelen hétköznapi nyelvújítóknak köszönhetjük, hogy minden áldott nap fejlődik és színesedik a szókincsünk.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!