10 meglepő tény a vagináról: mi köze a cápamájhoz?

Tudtad, hogy nyolcezer idegvégzõdés van a nõk ölében? És azt, hogy olyan anyagot termel a hüvely, mint amit a cápák mája?

1. A szeméremszőrzet nem csak egy idegesítő, örökös csupaszítást igénylő nyűg. Eredetileg arra hivatott, hogy megnehezítse a kórokozók bejutását a hüvelybe. Illetve hogy felhívja férfi figyelmét arra, hogy a nő már elég fejlett, fogamzóképes. Emellett pedig a feromonok „szőnyege”, mely buja kipárolgással csalogatja párosodásra a férfit.

2. A csikló idegvégződéseinek száma 8 ezer, ami önmagában is megdöbbentő szám – hát még akkor, ha tudod, hogy a péniszben ezzel szemben „csak” 4 ezer idegvégződés van.

3. Egy átlagos hüvely hossza 3-4 centi, de mivel rendívül rugalmas, ezért kiválóan alkalmazkodik a különböző méretű péniszekhez, sőt még a gyerekszüléshez is.

4. Sajnos nemi úton terjedő betegséget akkor is elkaphatsz, ha óvszerrel védekezel. Nem örülünk neki, hogy ezt a hírt kell közölnünk, de nem árt, ha tudod. Ha a szeméremtestek bőre egymáshoz ér, máris megtörténhet, hogy bizonyos betegségek, mint például a szemölcs vagy éppen a herpesz átvándorolnak a másik testre. Ezért is válogasd meg gondosan a partnereidet!

5. Fogadjunk, hogy nem gondoltad volna: a cápában és a vaginában van valami, ami közös! Ez a valami egy szkvalén nevű anyag, mely mind a cápa májában, mind a nők hüvelyében megtalálható. Ezt az vegyületet egyébként kozmetikai szerek hatóanyagaként is használják, mert segíti az oxigénellátást, és méregtelenít.

6. Míg egy hajszálunk akár 7 évig is él, addig szeméremszőrzetünk 3 hét alatt kicserélődik.

7. A nőknek mindössze 30%-a tapasztalja meg közösülések alkalmával a hüvelyi orgazmust. A legbiztosabb módszer tehát továbbra is a csikló izgatása marad! Ráadásul a legújabb tanulmányok szerint a G-pont által megélt orgazmus is valójában a csikló mélyen rejlő, belső falának köszönhető.

8. A nők egy része megtapasztalja az ejakulációt. Ilyenkor kis mennyiségű, tejszerű folyadék távozik a mirigyekből.

9. A rendszeres orgazmus csökkenti a szívbetegségek és a stroke kialakulásának veszélyét, erősíti az immunrendszert, és segít megelőzni a mellrákot.

10. A kisajkak átlagos hossza körülbelül 2 centi, és a nők kevesebb mit 2%-ának hosszabb csak 3 centinél. De akármilyen is a tiéd, ne feledd, minden test más, és a legjobb, ha úgy szereted magad, ahogy vagy!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!