Létrehozva: 2015.06.26.

10 remek program hétvégére - Ha éppen nincs más dolgod!

Ezen a hétvégén nem lesz hõség, itt a remek alkalom, hogy kimozdulj otthonról. Ha nem tudnád, hová érdemes menni, akkor azonnal kattins ide!

1. XI. László Napi Vigasságok - és Lacipecsenye fesztivál Kiskunlacházán

Kiskunlacházán 11. alkalommal rendezik meg a művelődési központ előtti téren a László Napi Vigasságokat. Nem csak zenés, táncos produkciókkal várja a fesztivál az érdeklődőket, hanem lacipecsenyével is. A rendezvény szombati napján Fakanál-párbaj, hagyományos főzőverseny, László-napi erőpróba és mellesleg Trabant-Warburg talákozó részesei is lehetnek az odalátogatók. A színpadon Bangó Margit, Farkasházi Réka és a Tintanyúl is fellépnek. Találkozhatunk a hazai tehetségkutatók győzteseivel is. A vasárnap a folk jegyében telik. Reggel 9 órától a hely futóversenyen  vesz részt a falu, délután néptánc előadások, mesejáték és Vitéz László bábelőadás is lesz a Fabula Bábszínház jóvoltából. A fesztivál zárásaként pedig a Csík zenekar másfél órás koncertje teszi fel a pontot az i-re.
  
Helyszín: Kiskunlacháza, Kinizsi út 1.
Infó: [email protected]
Kontakt: 06 24/519-975
Időpont: 2015. 06.26-06.28
Belépő: Ingyenes


2. Mezítlábas Park Tabajdon

Naná, hogy mezítláb lehet benne csatangolni a kellemes árnyékot nyújtó fák közt, egy patak mellett. Teljes az idill. De, hogy ezt még tetézzék, 21 féle természetes járófelületen sétálgathat az idelátogató. Nem csak a gyerekek fedezhetik fel a szokatlan érzést, de ez sok felnőttnek is új lehet. Érdes bazalton, süppedős tőzegen, a patakban, vagy téglaburkolaton koptathatjuk a talpunkat. De emellett sétálhatunk kukoricacsutkán, fenyőtobozon, homokon, hasábfákon, mészkőn, cölöpökön, fenyőkérgen, folyami kavicsokon, és még sok máson. A kis falu, Tabajd 45 km távolságra fekszik Budapesttől. A Mezítlábas park bejáratát pedig a falu közepén találod a híd és Nepomuki Szent János szobra mellett. A sétány végén láthatsz egy játszóteret, ahol a gyerekek kiszórakozhatják magukat, a felnőttek megpihenhetnek egy kicsit. Vannak tűzrakó helyek, ahol lehet piknikelni, amennyiben a hozzávalókat a kirándulók, látogatók biztosítják maguknak. Kutyát is lehet vinni. A park a nap 24 órájában nyitva tart, bármikor látogatható, nincs bekerítve. 

Helyszín: Tabajd
Infó: http://mezitlabaspark.hu/
Kontakt: 06-22/594-330
Időpont: Minden nap, 0-24 óráig
Belépő: Ingyenes


3. II. Kőrösi Möggymagfesztivál Nagykőrösön

Már javában zajlik Nagykőrösön a Möggymagfesztivál. Aki szereti a főzőversenyeket, a bábaszínházat, a Dupla Kávét (igen, ők azok!!!), azoknak kötelező. Természetesen Borlovag avatás, receptverseny, Albatross és Back II Black koncert és utcabál is lesz. A Szabadság téren található az  Ízek és Régi mesterségek utcája, Kádár Ferkó Fotószínháza. Az ügyes kezű gyerekek aszalt gyümölcsökből kirakhatják a rendezvény óriási faragott logóját. A Deák téren a színpadi programok mellett termelői piac, meggy, meggybor, meggysör, meggypálinka, meggyszörpvásár egész nap.

Helyszín: Nagykőrös, Deák tér, Szabadság tér
Infó: [email protected]
Időpont: 2015. 06. 26-27.
Belépő: Nincs


4. Nyárnyitó Fesztivál - Esztergom

A 2015-ös Nyárnyitó Fesztivál összeállításánál a szervezők arra törekedtek, hogy mindenki megtalálja az elvárásainak, szórakozási szokásainak leginkább megfelelő programot és a hagyományok őrzése mellett valami újat, pezsdítőt hozzanak az esztergomi életbe. Népszerű zenekarok, énekesek, előadók széles palettája biztosítja a szórakozási lehetőséget a kulturális programok mellett a fesztivál alatt. Nyárnyitó fesztivál alkalmával hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, a Quimby is eljön hozzánk, az előzenekar, a Muriel garantáltan beindítja majd a hangulatot. Quimby koncert 2015-06-26-án pénteken lesz 21:00 órai kezdettel.

Helyszín: Esztergom
Infó: fesztivalsziget.hu
Kontakt: [email protected]
Időpont: 2015. 06. 20-tól
Belépő: Nincs


5. XXX. Mátrai Veteránautó Találkozó – Gyöngyös

Immár harmincadik alkalommal gyűlnek össze a világon ritkaságszámba menő veteránautók, motorok szerelmesei Gyöngyösön. Betétprogramként veteránautók raliversenye, kiállítása, felvonulása és ügyességi versenye várja az érdeklődőket. Emellett azért nem hiányozhat a programból a Munka- és erőgépek kiállítása, zsonglőrök, artisták, élő zene, koncertek, és természetesen Majka, Wellhello és Delhusa Gjon sem. Igazán tartalmas hosszú hétvégének is beillő dupla program, ha éppen nincs jobb dolgod.

Helyszín: Gyöngyös, Fő tér
Infó: www.gyongyos-matra.hu
Kontakt: 06-37/313-083
Időpont: 2015. 06.26-06.28
Belépő: Nincs


6. Harcosok Völgye – Történelmi Fesztivál Szántódpusztán

A középkori viseletek, fegyverek és harc kedvelőinek igazi csemegének ígérkezik a Harcosok Völgye. A IX-XIII. századi népek életét és harci kultúráját eleveníti meg a rendezvény. Hídharcok, ketrecharcok, csatarekonstrukció, mesterség bemutatók, történelmi jellegű íjászverseny és meghívásos szablyavívó verseny. Emellett Solymászbemutatóban gyönyörködhetünk és Sudár Balázs történész előadását is meghallgathatjuk a magyar őstörténet kutatásának aktuális kérdéseiről. Igazi kulturális kirándulás részesei lehetnek, aki ellátogatnak a hétvégén Szántódpusztára.

Helyszín: Szántódpuszta, Szabadtéri Néprajzi Múzeum
Infó: www.facebook.com/harcosokvolgye
Kontakt: [email protected]
Időpont: 2015. 06.26-27-28.
Belépő: Nincs


7. VIII. Soproni Tündérfesztivál

Tündérek, manók, tiszta szívű lánykák és vitéz fiúcskák ünnepe Sopronban. Ebben az évben a virágok minden eddiginél nagyobb szerepet kapnak: a fesztivált virágtündérek lepik el, közös virágültetés és rengeteg virágos játék várja a gyerekeket. A tündérünnep vendégei lesznek a Madzag Gólyalábasok, akik lovagi tornát mutatnak be, és ott lesz a Kalapos bűvész is, aki óriásbuborékokat visz magával. A Tündérfesztivál színpadán zenés és táncos előadások váltják majd egymást, fellép például a Buborék együttes, a Zabszalma zenekar, a TáncMese balettosai pedig eltáncolják Pöttöm Panna történetét. A soproni tündérünnep elmaradhatatlan eleme a Viseletverseny, ahol ki-ki megmutathatja és megmérettetheti tündér vagy manó viseletét. Remek program, főleg gyerekekkel!

Helyszín: Sopron, Deák tér
Infó: www.facebook.com/Tunderfesztival
Kontakt: 06 99/517-500, [email protected]
Időpont: 2015. 06.27 10:00-22:00 
Belépő: Nincs


8. VIII. Budapesti Cseh Sör Fesztivál

Már javában dúl a Cseh Sörfesztivál Budapesten, a Szabadság Téren. Olyan sörkülönlegességekkel találkozhatsz, melyekkel nagyon ritkán akadni össze magyar rendezvényeken. Ilyenek lesznek többek között a Purkmistr, a Kout na Šumavì, a Bøevnov, a Kocour és a Svatý Norbert mini sörfőzdék sörei. Éhezni, szomjazni, és unatkozni sem fogtok. Profi vendéglátósok, elfogadható árakkal várnak majd titeket kifejezetten cseh sültekkel, knédlivel és számos egyéb, a fesztiválokon kedvencnek számító étkekkel. Emellett lesz sörtotó, sörsprint és sörverseny. Idén sem a zenéé lesz a főszerep, így a kiállítókkal kényelmesen elbeszélgetve tudtok majd meg minél többet kedvenc söreitekről.

Helyszín: Budapest, Szabadság tér
Infó: [email protected]
Kontakt: 06-1/312-2077
Időpont: 2015. 06.24-07.05
Belépő: HELLÓ!


9. Családi szombat és Apák Napja Csepelen

Ha elmész, feltétlenül vidd magaddal az apádat is! És anyukádat és tesódat se felejtsd otthon! Zumba, Capoeira, Csepel legügyesebb apukája vetélkedő, Házibuli, és még számos színes program vár titeket. Emellett olyan nyalánkságok is lesznek még, mint Hüllősimogató, Modellautó bemutató, arcfestés, kézműves foglalkozások, vetélkedők értékes nyereményekkel.

Helyszín: Csepel, Rákóczi Kert, Rákóczi tér 34.
Infó: www.csepel.hu
Kontakt: -
Időpont: 2015. 06.27. 10.00-17.00-ig
Belépő: Ingyenes!


10. Óbudai Búcsú

Igazi nyári hétvégi program a 250 éves hagyományokkal rendelkező Óbudai Búcsú. Zene minden mennyiségben, az Alma, a Budapest Ragtime Band, Gájer Bálint, Kovács Kati, Oszvald Marika és még sokan mások gondoskodnak a jó hangulatról. Emellett Vitéz László – vásári komédiás bábjáték, harmonika zenekar, Polka party, hagyományőrző programok, nemzetiségi kórustalálkozó, néptáncbemutatók, utcabál, kirakodóvásár, és sok-sok családi program várja az Óbuda főterére látogatókat.

Helyszín: Budapest, Óbuda, Fő tér
Infó: obudainyar.hu
Kontakt: -
Időpont: 2015. 06.27-28. 10.00-
Belépő: Ingyenes!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ez a fiatal énekesnő csalta hónapokig a vőlegényét Marics Petivel

origo.hu

Újabb drámai részleteket árult el kapcsolatukról Marics Peti új barátnője

borsonline.hu

Öröm és bánat egyszerre: megszülettek a két gyermekét eltemető nagymama ikerunokái, de egyikük már az angyalok közt van

vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

magyarnemzet.hu

Liverpool: váratlan reggeli bejelentés, Szoboszlai fotója is a hírben + videó

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

ripost.hu

Itt vége! Fekete-fehér képpel búcsúzott a TV2 sztárja

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Igazi rekord! 53 kilót fogyott Dorottya! Ez a titkos módszere!

ÉLETMÓDI

Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!