MANIMÉKER

Van otthon VHS-kazettád? Ne dobd el, aranyat érhet!

Eszedbe ne jusson megszabadulni a régi VHS-kazettáktól! A szakértők szerint egyszer még aranyat érhetnek, akárcsak a bakelit lemezek.

Ha vannak otthon elfekvő VHS-kazettáid, eszedbe ne jusson pár száz forintért elpasszolni, vagy kirakni őket a lomtalanításkor! A szakértők szerint a régi adathordozókkal egyszer még komoly pénzt kereshetsz.

Bár a legtöbb háztartásban a videomagnókat már régen DVD-lejátszókra cserélték, a VHS-kazetták a régi bakelitlemezekhez hasonlóan a gyűjtők kedvenceivé válhatnak. A nosztalgiától fűtött megszállottak valószínűleg felkutatják majd kedvenc filmjük ritka VHS-kiadásait, és komoly összegeket fizetnek ezekért a ritkaságokért.

A fekete korongok is taroltak

A régi bakelitlemezek sokáig szintén lomnak számítottak, ma pedig drágán adják-veszik őket. A Beatles „Fehér albumát” például valaha általában ronggyá hallgatták a tulajdonosok, és fogalmuk sem volt róla, hogy a lemez egyszer még sokat érhet. Ma egy bakelit-példányért több ezer dollárt is adnak. Ha ebbe belegondolsz, máris mehetsz leporolni a régi videokazettákat! Ezen az oldalon pedig azt nézheted meg, hogyan hasznosíthatod újra azokat a már használhatatlan kazettákat, amelyekre a tévéből vetted fel a kedvenc műsoraidat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?