KÜLFÖLD

V4NA: Újabb mig­ráns­hul­lám fe­nye­geti Eu­ró­pát

Mióta Olasz­or­szág ki­kö­tői zárva van­nak, az em­ber­csem­pé­szek se­gít­sé­gé­vel egyre több mig­ráns pró­bálja meg szá­raz­föl­dön meg­kö­ze­lí­teni Eu­ró­pát. A ha­tár­át­lé­pés ér­de­ké­ben az il­le­gá­lis be­ván­dor­lók az em­ber­rab­lás­tól és a lö­völ­dö­zés­től sem ri­ad­nak vissza.
  • Szerző: ripost

Észak-Macedónián, Bosznián, Horvátországon és Szlovénián át próbálnak bejutni az Európai Unió területére a migránsok.

A horvát-szlovén határon két erőszakos incidens is történt a napokban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az egyik esetben több illegális bevándorló túszul ejtett egy 75 éves férfit. Bezárták az autójának a csomagtartójába, és Ljubljanába autóztak vele. Az autót az olasz határ közelében egy erdőben hagyták a férfivel együtt.

A szlovén Muraszombaton egy szerb embercsempész három indiai és három bangladesi emberrel az autójában áttörte a rendőri ellenőrzést. Lövöldözés tört ki, amely során két rendőr és az embercsempész is súlyosan megsérült.

A Wochenblick osztrák hetilap cikke szerint

hasonló migránsáradattól kell tartani, mint 2015/2016-ban.

Csak Isztambul körzetében 700 ezer afgán migráns él. Boszniában 6 ezren várnak a továbbutazásra, Görögországban a turistaszezon előtt pedig 70 ezer migránst telepített át a szigetekről a szárazföldre, akik mind Európába akarnak eljutni.

Eközben a címlapon

Dragan Mektic boszniai biztonsági miniszter már márciusban arra figyelmeztetett, hogy az Iszlám Állam vezetői is beszivároghatnak ezen az útvonalon az EU-ba.

2018-ban összesen 22 ezer illegális migráns kelt át Bosznián,

hogy eljusson az EU-ba. Idén januártól áprilisig Bosznia 8300 migránst vett nyilvántartásba – kétszer annyit, mint tavaly ilyenkor.