BOZÓT

Ügyész­ségi nyo­mo­zás Si­micska cége ellen...

Az ügyész­ség nyo­mo­zást kez­dett a Si­micska Lajos köz­ve­tett irá­nyí­tá­sá­val mű­ködő Elios Zrt. te­vé­keny­sé­gé­vel kap­cso­lat­ban. Az el­já­rást az Eu­ró­pai Unió Csa­lás El­leni Hi­va­tala kez­de­mé­nyezte.
  • Szerző: Ripost

 A Pest Megyei Főügyészség hétfőn elrendelte a nyomozást az Elios Innovatív Zrt. ügyében - közölte az MTI-vel a főügyészség szóvivője.

   Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) igazságügyi ajánlásai szerint  a Pest Megyei Főügyészség nyomozást rendelt el, amellyel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát bízta meg.        A Legfőbb Ügyészség közlése szerint az OLAF jelentés három - 2009 és 2014 között kibocsátott - pályázat vizsgálatáról szól.

Simicska Lajos zászlóshajója, a Közgép Zrt. egy vállalkozáson keresztül többségi tulajdonnal, irányítói jogokkal rendelkezett a szóba került Elios nevű cégben, méghozzá abban az időszakban, amelyet az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF vizsgált.

Az ügy érdekessége, hogy az ellenzéki sajtó, beleértve az oligarcha teljes médiaportfólióját, elhallgatja a tényeket, és kizárólag Orbán Viktor vejét emlegeti, miközben Tiborcz István semmiféle irányítói jogosítvánnyal nem rendelkezett a cégben.