SPORT

Tra­gi­kus hír kap­tunk: Meg­halt a köz­ked­velt ma­gyar sport­ve­zető

A sport­ve­zető hosszan tartó, sú­lyos be­teg­ség után hunyt el.
  • Szerző: RIPOST

Elhunyt Méhes Tibor, a győri jégkorong és az inline mozgalom leglelkesebb szervezője, egyik fő motorja. A sportvezető csak 67 éves volt.

Az 1951-ben született Méhes Tibor vezető szerepet vitt a Győri ETO HC-ban a 90-es évek elejétől, majd ott volt a magyar inline jégkorong születésénél is a kezdetektől, 1995-től. Győri központtal szervezte az egyesületi bajnokságokat és kupákat, kiváló együttműködést alakítva ki a görhokiban érintett szövetségek szakembereivel. Vezetésével szép sikereket ért el inline válogatottunk, sokszor olyan országok csapatait is megelőzve, mint Ausztria, Szlovénia vagy Nagy-Britannia.

EZT OLVASTAD MÁR?

Csapatvezető volt többek között az 1999-es kapfenbergi vb-selejtezőn, ahol kvalifikáltuk magunkat a 2000-es csehországi világbajnokságra – Hradec Kralovéban a 13. helyen végeztünk és bent maradtunk –, 2001-ben Egy Egyesült Államokban 11-ek lettünk, 2002-ben Nürnbergben, majd 2005-ben Kuopióban megnyertük a divízió 1-et.

Méhes Tibor egy időben tagja volt a Magyar Jégkorong Szövetség elnökségének, illetve irányította az inline bizottságot is. A sportvezető hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el vasárnap. Az új győri jégcsarnok átadását sajnos már nem érhette meg.