RIPOSTER

Tragédia a MOM Sportközpontban: Cigarettázó kislányok okozhatták a tüzet

Elképesztő fotót és Facebook bejegyzést juttattak el a Ripost szerkesztőségébe. Nem kizárható, hogy a képen látható gyerekek okozták azt a tragédiát, ami végül egy nyolcéves kislány halálával végződött.
  • Szerző: Ripost

 

Mint ismeretes, szörnyű tragédia történt tegnap. Egy gyerek meghalt, miután kigyulladt egy fabódé a Csörsz utcában, a MOM Sportközpont tetején hétfő este.

Nem kizárt, hogy a borzalmas esetnek előzménye lehet a helyszínhez igen közel eső, 12. kerületi Gesztenyés-kertben lejátszódott jelenet, melyet egy anyuka fotózott le és tett közzé a Facebook közösségi oldalon még tegnap. A képen egészen fiatal gyerekek láthatók, 8-10 évesek, amint épp cigarettáznak.

Íme, a fotó, a gyerekek arca természetesen kitakarva:

Az illető anyuka rövid magyarázatot is fűzött az általa közzétett képhez:

Alig néhány órával a Facebook poszt megjelenése után közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), hogy 18 óra 32 perckor bejelentést kaptak, amely szerint egy használaton kívüli faházban tűz keletkezett.

A helyszínre érkező tűzoltók egy nyolcéves gyereket eszméletlen állapotban hoztak ki az épületből, újraélesztését azonnal megkezdték a mentőszolgálat munkatársai. A gyerek a szakszerű ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette.

Hátborzongató, de egyáltalán nem kizárt, hogy az áldozat a képen látható gyerekek egyike!

A BRFK a tűz keletkezésének okát büntetőeljárás keretében vizsgálja, és gondatlanságból elkövetett emberölés bűntett gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

A MOM Sportközpont is közleményt adott ki a szomorú esettel kapcsolatban:

Az, hogy van-e összefüggés a szerkesztőségünkhöz eljuttatott fotó és a gyerekhalállal végződött tűzeset között, egyelőre nem tisztázott, de az biztos, hogy a kép és a hozzá fűzött szöveg kérdések sorát veti fel. Információink szerint pedig már a rendőrség is vizsgálja ezt a körülményt.