NÍNÓ

Tibi atya ét­ter­mé­ben erő­sza­kolta meg az afgán mig­ráns a ma­gyar lányt

Azt hit­tük, hogy ná­lunk ilyen nem tör­tén­het: egy afgán me­ne­kült meg­erő­sza­kolt egy húsz év kö­rüli ma­gyar lányt Bu­da­pest bel­vá­ro­sá­ban, egy éjjel is nyitva tartó gyors­ét­te­rem­ben, teg­nap haj­nali 3 óra­kor. A rend­őr­ség rész­le­te­ket nem árult el, de a Ri­post meg­tudta: a gyors­büfé a híres-hír­hedt Tibi atya kocs­má­já­ban mű­kö­dik, sőt vele rek­lá­mozza magát!
  • Szerző: Ripost

Szexuális kényszerítés miatt keresi továbbra is a rendőrség a 18 esztendős, afgán Sarhadi Bilal Ahmadot, aki ellen  az V. kerületi Rendőrkapitányság indított nyomozást.

A rendőrség annyit közölt, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján a  menekültstátuszú 18 éves afgán férfi szeptember 9-én vasárnap hajnali 3 óra körül Budapest V. kerületében, egy gyorsétterem mosdójában szexuális aktus eltűrésére kényszerített egy nőt. Az elkövetőről fényképfelvételt is közzétettek, nemzetközi körözést adtak ki ellene.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A megkereste azt az V. kerületi gyorséttermet, amelyikben a szörnyű eset történt. Meglepetésünkre Tibi atya kebabozójáról van szó, a büfé bejáratánál az ismert figura hirdeti a giroszt. A gyorsétterem másik részében borozót működtet a  híres-hírhedt „atya", átjárás van a két egység között.  Információink szerint jellemzően migránsok dolgoznak Tibi atya kebabozójában. A Döner Kebab Express ügyvezetője a Nemzeti Cégtár információja szerint amúgy Melhemné Dawas Wisam, az ott dolgozók többsége ellenőrizhetően nem magyar.

  Itt foglalkoztatták az Afganisztánból érkezett, hazánkban menekült-státuszban részesült erőszakolót, a 18 éves Sarhadi Bilal Ahmadot.

Az étteremben kérdéseinkre nem kívántak válaszolni, az ott éppen felszolgáló férfi, aki erős akcentussal beszélte a magyart, hárítani próbált.

Eközben a címlapon

A környékbeliek azonban beszédesebbek voltak, a   érdekes részleteket tudott meg a támadásról. Eszerint egy húsz év körüli lány volt az, aki bement a kebabozóba hajnalban. Feltehetően hazafelé tartva rájött a szükség, emiatt ment be az éjjel is nyitva tartó gyorsétterem vécéjébe. Ide ment utána az ott dolgozó afgán, aki belülről bezárta az ajtót. Hogy azt követően mi történt, azt a rendőrségi közleményből tudhatjuk: „szexuális kényszerítés". Lapunk egy közelben dolgozótól úgy értesült, hogy az afgán, miután kijött a mosdóból, kimarkolta a kasszában lévő pénzt, és munkatársával azt közölte, hogy Bécsbe utazik, majd el is tűnt a helyszínről. A lány még hajnalban feljelentést tett az V. kerületi Rendőrkapitányságon, ahol azonnal megkezdték a nyomozást. Tegnap délelőtt sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a lakosság segítségét kérik az elkövető felkutatásához. Lapunk munkatársa négyszemközt megkérdezte Dudás-Kanyog Andrea rendőr őrnagyot, valóban Tibi atya kebabozójában történt-e a bűncselekmény, de az őrnagy sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta értesülésünket. Közölte: a nyomozás részleteivel kapcsolatban nem tud válaszolni kérdéseinkre.

A rendőrség tegnap délelőtt házkutatást tartott az afgán férfi lakóhelyén, az erről készült videón látszik, hogy a férfi menekültszálláson vagy más, kollégium jellegű helyen lakott több társával egy szobában. Arról, hogy találtak-e valamit, a rendőrség nem közölt információt. Budapest rendőrfőkapitánya külön nyomozócsoportot hozott létre, amelyik a beérkezett információkat folyamatosan elemzi és értékeli, illetve ellenőrzi az elkövető lehetséges menekülési útvonalait.

Tekintettel arra, hogy felmerült a gyanú, hogy a férfi külföldre szökik, az ügyben eljáró Budapesti Rendőr-főkapitányság - a nemzeti elfogatóparancs mellett - kezdeményezte az európai elfogatóparancs kiadását is, amelyet a Budai Központi Kerületi Bíróság ügyeletes bírója soron kívül elrendelt.

A BRFK nyomozói a férfi elfogása és elszámoltatása érdekében felvették a kapcsolatot az osztrák és a német társhatóságokkal.

Őt körözik a rendőrök:

Fotó: Police.hu

Az elkövető lakóhelyén házkutatást is tartottak:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi kapitánysága kéri, hogy aki a képen látható Sarhadi Bilal Ahmadot felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú" zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.